Sindicatul National al Agentilor de Politie
Home Comunicate Viziune SNAP Obiective SNAP Organe de conducere Acte normative Abuzuri Adeziune Contact
AFILIAT LA FEDERATIA SINDICATELOR DEMOCRATICE A POLITISTILOR DIN ROMANIA
"ALEXANDRU IOAN CUZA"
DIN CADRUL BLOCULUI NATIONAL SINDICAL

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

comunicate
 
Ţi-ai făcut datoria colegule, Dumnezeu să te ierte!   |  07/01/2016

 COMUNICAT

          Tragicul şi de neconceput eveniment nu ne poate lăsa fără reacţie, drept pentru care atât caracterul moral dar şi caracterul profesional impune acest lucru.

          Moartea colegului nostru ASP Gheorghe Nistor, ne-a făcut să ne aducem aminte de jurământul de credinţă, care de la depunere ne-a făcut fraţi cu moartea şi aceasta ne dă târcoale zilnic ca un lup flămând. Dar noi, poliţiştii care, nu lucrăm în atenţia presei, în Bucureşti, şi nu avem privilegiul ca atunci când moartea ne pune piedică să fim în atenţia mai marilor ministerului şi nici a presei.

          Nimic senzaţional până acum, dar ne-am obişnuit, însă ceea ce nu se ştie este că în zonele de graniţă sunt riscuri mari care nu se văd, şi să dezvoltăm:

          Judeţul Maramureş este la graniţa cu Ucraina, şi atât acest judeţ cât şi altele de la graniţa cu Republica Moldova cât şi cu Serbia duc pe umeri un deficit foarte mare de cadre, schemele de organizare din 1996 până în prezent s-au redus şi cu 75%. Ce este drept s-au luat măsuri pentru suplimentarea forţelor Poliţiei de Frontieră (cu foştii Grăniceri), dar nu s-a înţeles un lucru, şi anume că din momentul în care armata nu mai este obligatorie, numărul poliţiştilor de frontieră este egal cu numărul foştilor grăniceri.

          În acest timp, Poliţia Română din aceste zone a rămas în „Izmene”, fiind Posturi de Poliţie cu un singur lucrător sau maxim 2, Poliţii Orăşeneşti cu 8 poliţişti, inclusiv cu şeful Poliţiei, când acest număr de poliţişti ar trebui, ca doar pentru o funcţionare corespunzătoare minimă să se dubleze.

          Este relevant faptul că în zonele de frontieră menţionate mai sus, simpla trecere a unui număr de 100 de pachete de ţigări generează un câştig de aproximativ 700 de lei, fapt ce generează reţele infracţionale mari, cu câştiguri pe măsură, Poliţia de Frontieră veghind graniţele, dar infractorii trăiesc în rândul nostru şi al cetăţenilor simpli, iar pentru a prospera sunt capabili chiar şi la săvârşirea unor infracţiuni de omor.

          Pe acest considerent, orice poliţist care lucrează în zonele menţionate, este pus să facă faţă acestor neajunsuri şi cu un pistol „Carpaţi” cu 12 cartuşe, iar în comunitate, chiar şi de unii cetăţeni, care în lipsa unor venituri sau locuri de muncă, preferă traficul mic de ţigări, este văzut ca un duşman.

          Nici nu vrem să gândim câţi poliţişti ar muri în cazul în care, un nebun cu o armă ar dori să facă un mic atentat. Cu ce-l oprim??

          În localitatea Viseu de Jos din judeţul Maramureş s-a produs o crimă, dar nu orice fel de crimă, ci omorârea unui poliţist, omorârea persoanei căre trebuia să protejeze cetăţenii din acea comună turistică.

          Acest poliţist, aflându-se planificat în timpul serviciului, singur, la Postul de Poliţie din acea comună, şi-a desfăşurat activităţile de serviciu, moment în care unul sau mai mulţi infractori, au pătruns în sediul Poliţiei, înjunghiidu-l, după care l-au dezarmat, au furat armamentul şi muniţia din dotare, după care au şi încuiat sediul Poliţiei. Acest fapt nu se datorează altcuiva decât neglijenţei şefilor profesionali, care l-au planificat în serviciu singur pe acest poliţist, fiind un element favorizator comiterii unei infracţiuni de omor asupra acestuia.

          De asemenea, putem constata foarte uşor faptul că nu a existat niciun fel de sprijin sau supraveghere a acestui poliţist, deoarece dacă se respecta Ordinul Ministrului Afacerilor Interne nr. 60/ 2010, şi să fi fost planificaţi 2 poliţişti în patrula de poliţie, nu se ajungea la acest eveniment tragic.

          Totul porneşte de la atitudinea şefilor faţă de subordonaţi. Într-un stat de drept, în momentul în care un poliţist sesizează o neregulă din interiorul sistemului se declanşează împotriva sa un mecanism care se numeşte cercetarea disciplinară, menit să-l facă să înceteze în a mai sesiza nereguli şi să accepte jugul greu al lipsurilor pe care îl impun şefii, începând cu inspectorul şef al unui inspectorat de poliţie şi terminând cu cel mai mic şef din acea unitate. Acest lucru este inadmisibil să se întâmple, ducându-ne la ideea că acest stat nu mai funcţionează după principii democratice ci ajunge să adere la un stat totalitar.

          Tot din acest eveniment înţelegem modul în care sunt trataţi poliţiştii, fiind planificaţi în serviciu „după ureche”, obligaţi să efectueze ore suplimentare fără măsură, ajungând la un grad de oboseală şi stres de neimaginat. Care sunt consecinţele acestei maniere de management? Răspunsul îl avem tot de la acest omor!

          Pe lângă toate întrebările pe care le adresăm, mai vine şi întrebarea delicată: Ce au făcut serviciile secrete din Poliţia Română care au ca atribut principal Protecţia Internă? Nu au ştiut că acest poliţist este expus? Nu au ştiut că acest poliţist este ameninţat”? Unde regăsim rezultatul muncii lor? Îl găsim, dar găsim rezultatul nemuncii lor, şi anume vedem cum viaţa unui poliţist îi este luată fără remuşcare de infractori!

          Şefi din Poliţia Română, adresaţi-vă aceste întrebări:

          Ce încredere va mai avea populaţia din acel judeţ în instituţia Poliţiei Române? Ce încredere va mai avea poliţistul din stradă când va pleca de acasă că se va mai şi întoarce? Ar trebui ca toţi poliţiştii să stea şi să aştepte momentul când vor fi ei următorii “eroi” postmortem? Ştim că birourile sunt calde şi scaunele pe care vă odihniţi sunt directoriale! Dar dacă tot veniţi la muncă, implicaţi-vă pentru oamenii pe care îi conduceţi! Nu îi aruncaţi în mâinile infractorilor ca pe hrana la lei!

          Singura cauză pe care o putem extrage pentru moartea colegului nostru este doar consecinţa planificării defectuoase în serviciu a poliţistului, inexistenţa sprijinului şi coordonării din partea şefilor ierarhici dar şi consecinţa abuzurilor comise faţă de cei care lucrează în mediul operativ, începând cu inspectorul şef al acestui judeţ.

          A fost omorât “Dulăul”, a murit Bogdan Gigină, a murit Nistor Gheorghe, câţi poliţişti mai trebuie să moară pentru a accepta că avem mari probleme atât în sistem cât şi cu legislaţia?

          Nu mai acceptăm să mai moară vreun coleg pentru incompetenţa dumneavoastră!

          Solicităm demiterea inspectorului şef al IPJ Maramureş, demiterea şefului secţiei de poliţie rurală cât şi a celorlalte persoane cu atribuţii în gestionarea situaţiei şi prevenirea acestui incident!

          Protestăm pentru viaţa unui om, pentru viaţa unui poliţist şi pentru liniştea cetăţenilor din România, şi rugăm toţi poliţiştii şi cetăţenii României să nu rămână indiferenţi faţă de colegul nostru şi să ni se alăture!

Ţi-ai făcut datoria colegule, Dumnezeu să te ierte!


UNITI VOM FI PUTERNICI! 
 
Conferinta Nationala SNAP 2015
 
Protest 1 Iunie Miting
 
 
Sindicalistii din Politie s-au intilnit cu seful IPJ Bacau   |   16.09.2012   |  
www.bacaulive.ro
liderii de sindicat au avut o intrevedere cu seful Inspectoratului de Politie Judetean Bacau caruia i-au reprosat faptul ca drepturile lor ...
Poliţia Constanţa tergiversează intenţionat un proces!   |   17.05.2012   |  
www.cugetliber.ro
În ziua de 18.05.2011 Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din I.P.J. Neamţ, la iniţiativa preşedintelui Biroului Teritorial Neamţ din Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din Romania, Agent şef de poliţie . ...
Şeful Poliţiei Constanţa riscă să fie amendat de instanţă   |   04.05.2012   |  
www.cugetliber.ro
În ziua de 18.05.2011 Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din I.P.J. Neamţ, la iniţiativa preşedintelui Biroului Teritorial Neamţ din Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din Romania, Agent şef de poliţie . ...
BT Neamt - Incurajeaza lupa impotriva consumului de droguri   |   23.05.2011   |   www.evenimentul.ro
În ziua de 18.05.2011 Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din I.P.J. Neamţ, la iniţiativa preşedintelui Biroului Teritorial Neamţ din Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din Romania, Agent şef de poliţie . ...
Protest cu furca-n gat  |   21.10.2010  |   www.monitorulneamt.ro
Politistii se "bat" intre ei   |   17.08.2010  |   www.ziarulceahlaul.ro
In vremuri atit de grele incit si hirtia de scris este la mare pret in politie, Sindicatul Agentilor acuza Sindicatul Politistilor si Personalului Contractual de practici imorale. Tendentios, liderul SNAP Neamt, agentul Ioan Canarau numeste sindicatul pe care l-a parasit SNPPCR...
Politistii nemteni sun solidari cu subofiterul dambovitean batut   |   08.09.2010  |   www.realitateamedia.ro
Subofiterii si ofiterii Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Neamt si-au exprimat ingrijorarea vizavi de tot mai desele cazuri in care oamenii legii sunt agresati. De asemenea, politistii isi arata sustinerea pentru colegul lor de la IJP Dambovita...
Politistii acuza lipsa de protectie si legislatia oarba   |   08.09.2010  |   www.monitorulneamt.ro
Printr-un comunicat remis presei, Ioan Canarau, presedintele Biroului Teritorial Neamt al Sindicatului National al Agentilor de Politie (SNAP), isi exprima regretul fata de cele intimplate cu colegul lor din Tirgoviste, care se zbate intre viata si moarte dupa ce ...
Agentii de politie, invitati sa adere la un sindicat care sa-i reprezinte doar pe ei   |   17.08.2010  |   www.monitorulsv.ro
Sindicatul National al Agentilor de Politie din Romania, organism infiintat in tara de aproximativ trei ani, cauta membri si in judetul Suceava, agentii din judet fiind invitati sa adere la sindicat, pentru a li se apara drepturile. ...
Ziua Copilului - profesorii protesteaza in strada   |  27.05.2010
Peste cinci mii de profesori vor iesi in strada pe 1 iunie 2010. Membrii Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP) alaturi de cei din cadrul aliantei Sindicale Gh. Asachi, respectiv al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) au programat ...
Politistii ieseni isi iau scaunele si calculatoarele acasa   |  31.05.2010
Protest inedit al politistilor ieseni. Astazi, oamenii legii vor lasa birourile goale: isi vor lua scaunele si calculatoarele acasa. Pentru ca nu au voie sa faca greva, politistii ieseni vor recurge la alte forme de protest, cu respectarea legii in vigoare. ...
 
NORME METODOLOGICE PRIVIND ACORDAREA DE AJUTOARE FINACIARE
Sindicatul National al Agentilor de Politie acorda membrilor sai ajutoare financiare astfel:
• Ajutor pentru cheltuieli de inmormantare
• Ajutor pentru cazuri de vatamare corporala grava survenite in timpul si ca urmare a indeplinirii atributiilor de serviciu; ...
 
 

Organizatie in parteneriat cu
National Association of Police Organizations (NAPO)

 
brokersasist Oferte speciale asigurari pentru membrii S.N.A.P.
 
vodafone Oferte speciale pentru membrii S.N.A.P.
 
orange Oferte speciale pentru membrii S.N.A.P.
telekom Oferte speciale pentru membrii S.N.A.P.
CaliVita - Sănătate pentru polițiști CaliVita - Sănătate pentru polițiști
 
 
SALVATI POLITIA ROMANA!
 
contact snap
 
Biroul Executiv Central S.N.A. P. Sediul Administrativ,
Str. Mihai Voda, nr.17, et.2 cam.201, Casa de Cultura a MAI, sector 5, Bucuresti
Telefon / Fax: (+40)- 21.3100414
Tel: (+40)- 021/3037080 int. 30512, 30513
Mobil: -
E-mail: presedinte@snapromania.ro
 
Parteneri snap
 
 
 
 
HomeComunicateViziune SNAPObiective SNAPOrgane de conducereActe normativeAbuzuriAdeziuneContactAcces membrii
Copyright © 2010 snapromania.ro. Toate drepturile rezervate.