Sindicatul National al Agentilor de Politie
Home Comunicate Viziune SNAP Obiective SNAP Organe de conducere Acte normative Abuzuri Adeziune Contact
AFILIAT LA FEDERATIA SINDICATELOR DEMOCRATICE A POLITISTILOR DIN ROMANIA
"ALEXANDRU IOAN CUZA"
DIN CADRUL BLOCULUI NATIONAL SINDICAL
comunicate
 
NU VEZI PADUREA DIN CAUZA COPACILOR SAU “NE FACEM CA NU VEDEM”   |  1/01/2017

 COMUNICAT

 NU VEZI PADUREA DIN CAUZA COPACILOR

SAU “NE FACEM CA NU VEDEM

Vine vremea bilantului pe anul 2016, se fac statistici, procentaje raportate la numarul de politisti, cate infractiuni constatate, cati politisti deservesc comunitatile locale, promptitudinea interventiei la sesizarea evenimentelor, s.a.m.d.

Ce se ascunde sau nu “se stie”, este ca, in categoria politistilor se numara politisti care indeplinesc functii de consilieri juridici, politistii care sunt incadrati pe functii de criminalisti(asigura cercetarea la fata locului) si nu numai, cateodata, pe functii de paza arest transfer, activitati  care in alte tari sunt externalizate. Ce sa mai spunem despre politistii de la evidenta populatiei si pasapoarte care nici acum dupa 27 de ani de la revolutie sunt jumatate politisti platiti de MAI, jumatate platiti de prefectura? Ce sa mai spunem ca tot politisti la numar sunt fatucele de la secretariate, conducatorii auto, mecanici auto, artisti, speciliasti de la financiar, specialisti de la resurse umane si nu in ultimul rand „controlori„ de la controlul intern si uitati-va voi ca nici nu stiu sa traga cu pistolul ce sa le mai pretindem sa prinda hoti, dar de multe ori ei sunt cei  care beneficiaza de prime, salarii de excelenta, grade si prin urmare „pensii  de boier,, ca vorba aceea le-a fost greu sa plimbe hartiile prin birouri.

Angajatorul prin ,,specialistii” sai foloseste legea nr. 360/2002, cand il avantajeaza, iar pentru agentii de politie o foloseste in defavoarea acestora, cand angajatorul este in dezavantaj uzeaza de alte legi, ordonante, ordine, dispozitii… iar agentului de politie, cu profesionalism cei cu grade de pe la financiar le raspund, gen ,,am gresit draga, lasa ca indreptam,, ,,ce nu vezi, ca nu avem oameni?- cum sa-ti acord toate drepturile conferite de lege„.

Ne vaitam ca nu avem oameni la posturile de politie, ca nu se patruleaza in echipa, din lipsa de oameni, ca avem oameni ultragiati, ucisi in timpul serviciului, pe cand schemele duduie de asa zisi “politisti” si fel de fel de directii si sefi de directii si servicii, comisari sefi si chestori, carora le deschide usa dimineata la intrare tot un politist.

Dupa aproximativ 200 de reforme in Politia Romana, constatam ca avem posturi de politie cu unul, doi oameni la post, posturi fara autoturisme, sectii de politie  in care ploua, dar mentinem sectiile de politie rurale unde stau de obicei pilosii si fetele frumoase pe bani buni, in strada ramanand putini agenti care muncesc, pentru a se putea  lauda “specialistii gradati”  la bilanturi unde in ultimii ani vin sefi de la alte institutii (DIPI, DNA, DGA, PREFECTURI) care le explica politistilor prezenti ca ei trebuie sa execute ordinele lor, sa fie supusi si sa nu faca ce spune legea, ci sa faca cum spun ei.

Asa o fi reformarea Politiei Romane, cativa agenti in strada, pe umerii carora sunt construite scheme intregi de cadristi de neclintit din fruntea Ministerului de Interne, fel de fel de directii si servicii cu secretare si masini la dispozitie, agenti pe care specialistii “consilieri juridici” nici cel putin nu-i reprezinta in instantele judecatoresti, in schimb sunt “specialisti” in intocmirea intampinarilor catre instantele judecatoresti, in contra-apararea drepturilor politistilor, de parca nu ar face parte din acelasi sistem, sau poate ne inselam, fac parte din “sistemul contra”  ce a distrus tara.

Aceasta situatie s-a perpetuat la toate Inspectoratele Judetene de Politie cat si la  Politia de Frontiera, culminand cu “marile valori juridice” din MAI,  IGPR si Politia Capitalei.

Exemplificam un simplu caz din “lupta” consilierilor juridici din Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, care au grade in Politia Romana, (deci sunt politisti in statistica - cu salarii mari), dusa impotriva politistilor care isi striga disperarea si solicita ajutorul instantelor de judecata pentru acordarea drepturilor ce li se cuvin potrivit legilor in vigoare.

Din motive lesne de inteles, nu vom publica numele agentului de politie care a solicitat acordarea ajutoarelor prevazute de Legea 284/2010, deoarece a avut ocazia “fericita” sa fie pensionat, dar va evidentiem “profesionalismul” consierilor juridici, consilier juridic Dontu Mihai Marian si Seful Serviciului Juridic al Politiei Capitalei, Comisar sef de politie Eduard- Nicolae JINGAN, sub semnatura Directorului General, CHESTOR DE POLITIE MIHAI MARIUS VOICU (sub directa conducere a acestuia a murit politistul Gigina),  a carei intampinare a fost depusa la Tribunalul Bucuresti.

Nu intentionam sa intram in detaliile dosarului civil, ci numai sa aratam  destoinicia acestor domni consilieri juridici care in opinia noastra nu ar trebui sa fie politisti, (nu stiu ce este munca de politie), care isi cimenteaza Intampinarea depusa la Tribunalul Bucuresti si fac urmatoarele afirmatii:

“Asadar, reclamantului i-au incetat raporturile de serviciu ca urmare a implinirii limitei de varsta de pensionare si in consecinta, nu mai exista nici o perioada de timp pentru care sa i se calculeze si sa i se achite ajutoarele prevazute de art.20 alin.2 din Anexa VII a Legii cadru nr. 284/2010. In final , va rugam sa aveti in vedere urmatoarele decizii pronuntate de catre Curtea de Apel Bucuresti si sentinte pronuntate de Tribunalul Bucuresti in cauze cu acelasi obiect, in care actiunile au fost respinse, respectiv:”( a se vedea in anexe ).

Si atunci ne intrebam, pe cine reprezinta acesti consilieri juridici patronati de domnul CHESTOR  VOICU MIHAI MARIUS ?, desigur ca pe angajator raspundem noi, angajatorul tuturor politistilor care asigura ordinea si linistea publica pe teritoriul mun.Bucuresti, care nu sunt suficienti ca numar de politisti, nu sunt bine dotati si echipati si ceea ce este cel mai grav este ca NU SUNT APARATI, NICI CEL PUTIN REPREZENTATI, DECAT IN CONTRAINTERESUL ACESTORA.(cand domnul Voicu era agent avea alta opinie).

Se pune intrebarea, pe spatele cui isi iau grade, prime, salarii mari si alte beneficii ?

Raspuns:  - numai pe munca celor de jos, adica cei care intra in contact direct cu infractorii si care mai cerceteaza si hotii, activitate straina luptatorilor “ninja” specialisti in contradrepturile politistilor, omniprezenti si apreciati pozitiv in functie de drepturile neacordate si prin economiile facute la bugetul institutiei si care, presupunem sunt baza avansarilor in gradul de Chestori (mai sunt cazuri si la IGPR), asupra carora vom reveni cu alta ocazie.

Doamna Ministru, va rugam sa observati in primul rand copacii din curtea noastra si sa reformati cu adevarat Politia Romana, politistii sa nu mai fie politisti si la accesul in sediile MAI si la ridicatul barierelor, directorii si toti sefuletii sa nu mai aiba la dispozitie autoturisme cu soferi la scara, externalizati toate serviciile asa cum se intampla in tarile UE, sa nu mai fie nevoit angajatorul  sa rotunjeasca salariul politistilor prin sporuri, pentru a nu mai beneficia si “ceilalti politisti” care de fapt sunt specialisti  in meseriile si specificul muncii lor, asa cum am aratat mai sus.

 Si totusi, ce o fi mai greu pentru un politist, sa patrulezi noaptea in cartierul Ferentari sau sa intocmesti Intampinari  pe care sa le semnezi cu gradul  de comisar sef si pe un salariu triplu fata de al agentului de politie si contra drepturilor acestuia sa fie mereu?


UNITI VOM FI PUTERNICI!

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

  
 
Conferinta Nationala SNAP 2015
 
Protest 1 Iunie Miting
 
 
Sindicalistii din Politie s-au intilnit cu seful IPJ Bacau   |   16.09.2012   |  
www.bacaulive.ro
liderii de sindicat au avut o intrevedere cu seful Inspectoratului de Politie Judetean Bacau caruia i-au reprosat faptul ca drepturile lor ...
Poliţia Constanţa tergiversează intenţionat un proces!   |   17.05.2012   |  
www.cugetliber.ro
În ziua de 18.05.2011 Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din I.P.J. Neamţ, la iniţiativa preşedintelui Biroului Teritorial Neamţ din Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din Romania, Agent şef de poliţie . ...
Şeful Poliţiei Constanţa riscă să fie amendat de instanţă   |   04.05.2012   |  
www.cugetliber.ro
În ziua de 18.05.2011 Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din I.P.J. Neamţ, la iniţiativa preşedintelui Biroului Teritorial Neamţ din Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din Romania, Agent şef de poliţie . ...
BT Neamt - Incurajeaza lupa impotriva consumului de droguri   |   23.05.2011   |   www.evenimentul.ro
În ziua de 18.05.2011 Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din I.P.J. Neamţ, la iniţiativa preşedintelui Biroului Teritorial Neamţ din Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din Romania, Agent şef de poliţie . ...
Protest cu furca-n gat  |   21.10.2010  |   www.monitorulneamt.ro
Politistii se "bat" intre ei   |   17.08.2010  |   www.ziarulceahlaul.ro
In vremuri atit de grele incit si hirtia de scris este la mare pret in politie, Sindicatul Agentilor acuza Sindicatul Politistilor si Personalului Contractual de practici imorale. Tendentios, liderul SNAP Neamt, agentul Ioan Canarau numeste sindicatul pe care l-a parasit SNPPCR...
Politistii nemteni sun solidari cu subofiterul dambovitean batut   |   08.09.2010  |   www.realitateamedia.ro
Subofiterii si ofiterii Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Neamt si-au exprimat ingrijorarea vizavi de tot mai desele cazuri in care oamenii legii sunt agresati. De asemenea, politistii isi arata sustinerea pentru colegul lor de la IJP Dambovita...
Politistii acuza lipsa de protectie si legislatia oarba   |   08.09.2010  |   www.monitorulneamt.ro
Printr-un comunicat remis presei, Ioan Canarau, presedintele Biroului Teritorial Neamt al Sindicatului National al Agentilor de Politie (SNAP), isi exprima regretul fata de cele intimplate cu colegul lor din Tirgoviste, care se zbate intre viata si moarte dupa ce ...
Agentii de politie, invitati sa adere la un sindicat care sa-i reprezinte doar pe ei   |   17.08.2010  |   www.monitorulsv.ro
Sindicatul National al Agentilor de Politie din Romania, organism infiintat in tara de aproximativ trei ani, cauta membri si in judetul Suceava, agentii din judet fiind invitati sa adere la sindicat, pentru a li se apara drepturile. ...
Ziua Copilului - profesorii protesteaza in strada   |  27.05.2010
Peste cinci mii de profesori vor iesi in strada pe 1 iunie 2010. Membrii Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP) alaturi de cei din cadrul aliantei Sindicale Gh. Asachi, respectiv al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) au programat ...
Politistii ieseni isi iau scaunele si calculatoarele acasa   |  31.05.2010
Protest inedit al politistilor ieseni. Astazi, oamenii legii vor lasa birourile goale: isi vor lua scaunele si calculatoarele acasa. Pentru ca nu au voie sa faca greva, politistii ieseni vor recurge la alte forme de protest, cu respectarea legii in vigoare. ...
 
NORME METODOLOGICE PRIVIND ACORDAREA DE AJUTOARE FINACIARE
Sindicatul National al Agentilor de Politie acorda membrilor sai ajutoare financiare astfel:
• Ajutor pentru cheltuieli de inmormantare
• Ajutor pentru cazuri de vatamare corporala grava survenite in timpul si ca urmare a indeplinirii atributiilor de serviciu; ...
 
 

Organizatie in parteneriat cu
National Association of Police Organizations (NAPO)

 
brokersasist Oferte speciale asigurari pentru membrii S.N.A.P.
 
vodafone Oferte speciale pentru membrii S.N.A.P.
 
orange Oferte speciale pentru membrii S.N.A.P.
CaliVita - Sănătate pentru polițiști CaliVita - Sănătate pentru polițiști
 
 
SALVATI POLITIA ROMANA!
 
contact snap
 
Biroul Executiv Central S.N.A. P. Sediul Administrativ,
Str. Mihai Voda, nr.17, et.2 cam.201, Casa de Cultura a MAI, sector 5, Bucuresti
Telefon / Fax: (+40)- 21.3100414
Tel: (+40)- 021/3037080 int. 30512, 30513
Mobil: -
E-mail: presedinte@snapromania.ro
 
Parteneri snap
 
 
 
 
HomeComunicateViziune SNAPObiective SNAPOrgane de conducereActe normativeAbuzuriAdeziuneContactAcces membrii
Copyright © 2010 snapromania.ro. Toate drepturile rezervate.