Sindicatul National al Agentilor de Politie
Home Comunicate Viziune SNAP Obiective SNAP Organe de conducere Acte normative Abuzuri Adeziune Contact
AFILIAT LA FEDERATIA SINDICATELOR DEMOCRATICE A POLITISTILOR DIN ROMANIA
"ALEXANDRU IOAN CUZA"
DIN CADRUL BLOCULUI NATIONAL SINDICAL
comunicate
 
Tăcere, tăcere, tăcere   |  02/08/2017

Tăcere, tăcere, tăcere

          Au circulat și circulă o serie de proiecte care au creat o panică în sistem. Sindicatul Național al Agenților de Poliție, ca organizație sindicală, a avut discuții inclusiv cu premierul, încă de acum o săptămână și am primit asigurări că nu vor fi schimbări asupra modului de calcul al pensiei, însă au fost destui, inclusiv din poliție, care au promovat diverse variante, inducând această panică în sistem.

     Nu avem ce să-i reproșăm ministrului Carmen Dan, pe acestă linie. Legea pensiilor este din anul 2015, iar posibilitatea de ieșire la pensie la vârste tinere a fost introdusă în anul 2016.

     Realitatea e că legea pensiilor a fost bună pentru cei din sistem, pentru că au crescut pensiile tuturor. Liderul S.N.A.P. de la acea vreme, Iulian Surugiu, i-a transmis încă de atunci domnului Oprea că nu e în regulă ca pensia să fie mai mare decât salariu, pentru că intrăm în colaps financiar și nu există în nicio țară din lume o așa anomalie.

     Suntem conștienți că pensiile noastre sunt suportate de copii și nepoții noștri și mai știm că Poliția este o parte a societății civile, trăind în România, știm cât poate România, ce pensii și salarii au românii.

         S.N.A.P. acordă încredere ministrului Carmen Dan și premierului României că schimbările nu vor face decât să ducă la normalitate. Ce ar fi dacă pensiile să nu depășească trei salarii medii pe economie, pentru toți generalii, politiceni, guvernanți, miniștri etc.

         Credeți că problemele acestui sistem stau în cei 5 consilieri ai ministrului, care iau pensie și salariu? Serios? Puțini știu că, unul dintre aceștia, își donează salariul unor copii amărâți de la o casa de copii, care nu au ce mânca, făcând acest lucru în fiecare lună. Noi știm asta și înțelegem, pentru că avem și noi în organizație oameni care fac gesturi de genul acesta și nu s-au laudat cu astfel de fapte. Asta o faci dacă simți, nu să te lauzi. Acest consilier este domnul Nezir.

         Despre consilierul Drăgulin nu putem să spunem decât că ne-am contrat foarte mult, dar am înteles că acum lucrează în favoarea polițiștilor, el știind foarte multe dedesubturi din sistem. Inclusiv, dacă această modificare la legea pensiilor va ieși așa cum trebuie, e și rolul acestui om.

          Despre doamna Popescu, nu o știm și nu comentăm.

          Pe domnul Ciocoiu îl stim de aproximativ 15 ani și putem spune că e un bun profesionist pe ordine publică, chiar cunoaște ce se întamplă în stradă. A fost șef la Poliția Capitalei și șef la Direcția de Ordine Publică de la IGPR, dar neexecutându-i ordinele „împăratului” (TOBĂ) a fost mazilit de mai multe ori și lăsat pe linie moartă. Pe el l-a mazilit politic Grindeanu în zilele acelea de haos la Guvern, motiv pentru care a ieșit la pensie. Și credeți-ne că știm ce înseamnă, avem și noi oameni în organizație care au trecut prin așa ceva sau chiar mai rău!

         Acum cand toti sindicaliștii tac, S.N.A.P. cere public ca acest secretar de stat sa fie lăsat în pace pentru a-și face treaba, împreună să găsim soluții ca școlarizarea agenților de poliție să fie de un an și să schimbăm Statutul, acestea fiind vitale pentru politisti.

         Cert e un lucru, nu am văzut niciunul din consilieri lipind afișe pentru PSD sau alte partide.

          Peste 3.000 de oameni au plecat la pensie de la începutul anului până acum, 700 au cerut ieșirea la pensie în numai 3 zile. Au plecat anul acesta 16 chestori și generali și probabil că mai pleacă, și sperăm, cel puțin de acum încolo, că nu toți piloșii, turnătorii să fie facuți generali și chestori la apelul bocancilor. Pensia medie în plata la Ministerul Afacerilor Interne este de 3.123 lei, iar pensia cea mai mare este de 22.063, a unui fost secretar de stat.

          Doamna ministru, ca organizație sindicală, nu putem să nu vă spunem și adevărul. Poate, la dumneavoastră, ajung numai anumite informații, să nu vă deranjeze.

         Problemele grave din M.A.I. sunt din cauza foștilor miniștrii care au condus acest minister. Dacă un agent de poliție ar fi în locul dumneavoastră, ar face de urgență următoarele lucruri:

- simplificarea birocrației în cadrul M.A.I., I.G.P.R., I.G.P.F.

- 50% din cei care ocupă locuri în birouri, să fie trecuți în operativ

- acoperirea deficitului de oameni

- schimbarea Statutului polițistului

- dotarea corespunzătoare a polițișilor

- întărirea autorității polițistului

          Suntem conștinenți că cei din jurul dumneavoastră, șefi, șefuleți, generali, vă cântă melodii frumoase și vă spun că lucrurile pot merge și așa.

         Doamna ministru, vă reamintim că am cerut schimbarea O.M.A.I. nr. 577/2008 privind programul de lucru și nu s-a rezolvat nimic.

         În data de 24.07.2017, în cadrul sedinței ați afirmat că echipele de controlori care merg la Garda de Coastă și Craiova, vor lua legătura cu liderii de sindicat. Controlorul care a mers la Craiova, a stat la hotel pe bani publici, nederanjându-se să ia legătura cu niciun lider de sindicat.

          Nu trebuie să vă supărați că spunem adevarul, oricât de dureros este, dar în ultimele zile a avut loc un val de ultraje asupra polițiștilor și vă dăm doar două exemple dintre ele: în urmă cu  2 saptamani, într-o comună, un infractor i-a dat cu sticla în cap unui polițist, acesta ajungând la spital. Procurorul a dispus judecarea lui în libertate și acum acesta il injura și amenintă pe polițist și familia lui; un alt exemplu, nu mai târziu de duminică seara, într-un oraș, un țigan a încercat să-i ia gâtul unui politist cu un cuțit, iar acesta, spre norocul lui, a evitat lovitura, că altfel, doamna ministru, ați fi mers la un alt priveghi. Culmea culmilor, polițistul cere ajutor la poliția din oraș, dar acestuia i-a fost refuzat ajutorul, spunându-i să meargă a doua zi la Parchet.

          Pe această cale, vă propunem să vă faceți timp o ora pe săptămână sau la doua săptămâni, coborâți-va din ”jilțul ministerial” și veniți la noi la organizație unde veți afla problemele reale cu care se confruntă polițiștii.

          Doamna ministru, sperăm să nu vă supărați, dar dacă pe 01 Octombrie 2017, așa cum s-a convenit în ședință, Statutul polițistului nu va fi în Parlament, dumneavoastră, împreună cu toată echipa de generali, consilieri și alții, va trebui să plecați.

 Biroul Executiv Central

Uniti vom fi puternici! S.I. 
 
Conferinta Nationala SNAP 2015
 
Protest 1 Iunie Miting
 
 
Sindicalistii din Politie s-au intilnit cu seful IPJ Bacau   |   16.09.2012   |  
www.bacaulive.ro
liderii de sindicat au avut o intrevedere cu seful Inspectoratului de Politie Judetean Bacau caruia i-au reprosat faptul ca drepturile lor ...
Poliţia Constanţa tergiversează intenţionat un proces!   |   17.05.2012   |  
www.cugetliber.ro
În ziua de 18.05.2011 Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din I.P.J. Neamţ, la iniţiativa preşedintelui Biroului Teritorial Neamţ din Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din Romania, Agent şef de poliţie . ...
Şeful Poliţiei Constanţa riscă să fie amendat de instanţă   |   04.05.2012   |  
www.cugetliber.ro
În ziua de 18.05.2011 Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din I.P.J. Neamţ, la iniţiativa preşedintelui Biroului Teritorial Neamţ din Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din Romania, Agent şef de poliţie . ...
BT Neamt - Incurajeaza lupa impotriva consumului de droguri   |   23.05.2011   |   www.evenimentul.ro
În ziua de 18.05.2011 Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din I.P.J. Neamţ, la iniţiativa preşedintelui Biroului Teritorial Neamţ din Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din Romania, Agent şef de poliţie . ...
Protest cu furca-n gat  |   21.10.2010  |   www.monitorulneamt.ro
Politistii se "bat" intre ei   |   17.08.2010  |   www.ziarulceahlaul.ro
In vremuri atit de grele incit si hirtia de scris este la mare pret in politie, Sindicatul Agentilor acuza Sindicatul Politistilor si Personalului Contractual de practici imorale. Tendentios, liderul SNAP Neamt, agentul Ioan Canarau numeste sindicatul pe care l-a parasit SNPPCR...
Politistii nemteni sun solidari cu subofiterul dambovitean batut   |   08.09.2010  |   www.realitateamedia.ro
Subofiterii si ofiterii Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Neamt si-au exprimat ingrijorarea vizavi de tot mai desele cazuri in care oamenii legii sunt agresati. De asemenea, politistii isi arata sustinerea pentru colegul lor de la IJP Dambovita...
Politistii acuza lipsa de protectie si legislatia oarba   |   08.09.2010  |   www.monitorulneamt.ro
Printr-un comunicat remis presei, Ioan Canarau, presedintele Biroului Teritorial Neamt al Sindicatului National al Agentilor de Politie (SNAP), isi exprima regretul fata de cele intimplate cu colegul lor din Tirgoviste, care se zbate intre viata si moarte dupa ce ...
Agentii de politie, invitati sa adere la un sindicat care sa-i reprezinte doar pe ei   |   17.08.2010  |   www.monitorulsv.ro
Sindicatul National al Agentilor de Politie din Romania, organism infiintat in tara de aproximativ trei ani, cauta membri si in judetul Suceava, agentii din judet fiind invitati sa adere la sindicat, pentru a li se apara drepturile. ...
Ziua Copilului - profesorii protesteaza in strada   |  27.05.2010
Peste cinci mii de profesori vor iesi in strada pe 1 iunie 2010. Membrii Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP) alaturi de cei din cadrul aliantei Sindicale Gh. Asachi, respectiv al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) au programat ...
Politistii ieseni isi iau scaunele si calculatoarele acasa   |  31.05.2010
Protest inedit al politistilor ieseni. Astazi, oamenii legii vor lasa birourile goale: isi vor lua scaunele si calculatoarele acasa. Pentru ca nu au voie sa faca greva, politistii ieseni vor recurge la alte forme de protest, cu respectarea legii in vigoare. ...
 
NORME METODOLOGICE PRIVIND ACORDAREA DE AJUTOARE FINACIARE
Sindicatul National al Agentilor de Politie acorda membrilor sai ajutoare financiare astfel:
• Ajutor pentru cheltuieli de inmormantare
• Ajutor pentru cazuri de vatamare corporala grava survenite in timpul si ca urmare a indeplinirii atributiilor de serviciu; ...
 
 

Organizatie in parteneriat cu
National Association of Police Organizations (NAPO)

 
brokersasist Oferte speciale asigurari pentru membrii S.N.A.P.
 
vodafone Oferte speciale pentru membrii S.N.A.P.
 
CaliVita - Sănătate pentru polițiști CaliVita - Sănătate pentru polițiști
 
 
SALVATI POLITIA ROMANA!
 
contact snap
 
Biroul Executiv Central S.N.A. P. Sediul Administrativ,
Str. Mihai Voda, nr.17, et.2 cam.201, Casa de Cultura a MAI, sector 5, Bucuresti
Telefon / Fax: (+40)- 21.3100414
Tel: (+40)- 021/3037080 int. 30512, 30513
Mobil: -
E-mail: presedinte@snapromania.ro
 
Parteneri snap
 
 
 
 
HomeComunicateViziune SNAPObiective SNAPOrgane de conducereActe normativeAbuzuriAdeziuneContactAcces membrii
Copyright © 2010 snapromania.ro. Toate drepturile rezervate.