Sindicatul National al Agentilor de Politie
Home Comunicate Viziune SNAP Obiective SNAP Organe de conducere Acte normative Abuzuri Adeziune Contact
AFILIAT LA FEDERATIA SINDICATELOR DEMOCRATICE A POLITISTILOR DIN ROMANIA
"ALEXANDRU IOAN CUZA"
DIN CADRUL BLOCULUI NATIONAL SINDICAL
comunicate
 
Când „ultrajul” șefului doare mai tare decât ultrajul infractorului   |  19/04/2018

 

 - Când „ultrajul” șefului doare mai tare decât ultrajul infractorului -

            Sindicatul Național al Agenților de Poliție a tras multe semnale de alarmă asupra atitudinii conducerilor Inspectoratelor Județene de Poliție față de agenții ultragiați.

            ULTRAJUL este „cartoful fierbinte” de care șefii se feresc, umilindu-i pe cei care prin munca grea le creează cifrele pe care ocupanții de fotolii avansează în funcții.  Ultrajul ascuns sub preș a devinit o cutumă care înlocuiește legea!

            Mai mult, cu un tupeu sfidător, mai marii inspectoratelor încearcă prin mijloace josnice să-i „sufoce” pe liderii SNAP din teritoriu când le cer să respecte legea. Nici IGPR nu „a vibrat” în fața abuzurilor pe care împuterniciții le comit, discredintând și mai mult agenții de poliție.

            Daca un polițist îndrăznește „să deschidă gura”, va suporta furia și răzbunarea celor ce ar trebui să-l apere deși tot ei, alături de Parchet, dețin instrumentul legal de apărare a polițistului ultragiat.

            Nici la Bistrița-Năsăud, șeful IPJ, secondat de șeful Poliției Municipiului Bistrița, nu se lasă mai prejos! Astfel, liderul Biroului Teritorial S.N.A.P. Râpaș Florian a devenit ținta preferată atât a inspectorului șef împuternicit Lupșa Mihai Ovidiu, cât și a șefului Poliției Municipiului Bistrița, comisar șef Moldovan Ioan Nicolae.  Deși este de notorietate faptul ca cei doi șefi au vechi conflicte personale, țelul comun de „a-i băga pumnul în gură” liderului S.N.A.P. i-a unit și nu se dau înapoi de la nimic atunci când vine vorba de „anihilarea” țintei lor comune, chiar dacă prin măsurile lor încalcă legea.

            Cel mai recent eveniment care l-a expus pe liderul S.N.A.P. Florian Râpaș  abuzurilor din partea înscăunaților de la Poliția Municpiului Bistrița și I.P.J. Bistrița-Năsăud, a fost ultrajul căruia i-au cazut victime polițistul sindicalist si jandarmul alături de care patrula într-un serviciu de noapte. La sesizarea prin 112, la care agentul principal Florian Râpaș a fost solicitat în noaptea de 07.04.2018, acesta a fost nevoit sa tragă 8 focuri de avertisment, altminteri totul ar fi degenerat într-o tragedie cu pierderi de vieți omenești. Autorul ultrajului era atât de violent încât, în primă fază, polițistul și jandarmul înarmați nu au reușit să îl îndepărteze de la scopul pe care și-l stabilise, de a-i ucide, așa cum i-a amenințat de mai multe ori, fiind nevoiți, în situația extremă în care se aflau, ca polițistul să solicite întăriri la fața locului, anunțând totodată că atât el, cât și jandarmul sunt victime ale unui ultraj.

            În acel moment șefii nemijlociți ar fi trebuit să declanșeze imediat procedura de sistem pentru cazurile de ultraj! Nu doar că nu a fost respectată procedura, ci de la acest moment neregulile au început să se rostogolească, iar drepturile polițistului ultragiat să fie încălcate sistematic.

            Ofițerul desemnat să conducă cercetarea la fața locului nu a respectat prevederile legale ce se impun: extragerea în siguranță a personalului ultragiat din câmpul infracțional, delimitarea și izolarea perimetrului.

            Deși polițistul și jandarmul au suferit traume psihofizice, nu au primit imediat ajutor medical calificat prin chemarea ambulanței la fața locului, iar inspectorii șefi ai I.P.J. si I.J.J. Bistrița-Năsăud nu au anunțat în timp util psihologii unităților, aceștia aflând din presă.

            Mai grav decât atât, polițistului nu i-a fost adus la cunoștință  că, legal, trebuie să beneficieze de măsurile de mai sus, deși această procedură de sistem a fost elaborată și adusă la cunoștință  conducerii I.P.J. Bistrița-Năsăud încă din 2014! De asemenea, niciun lucrător al I.P.J. Bistrița-Năsăud n-a avut cunoștință de procedura implementată încă din anul 2014.

            Răzbunarea șefului I.P.J. Bistrița-Năsăud, Lupșa Mihai Ovidiu, nu s-a limitat la a-i îngrădi drepturile liderului S.N.A.P., încât, imediat după ce agentul principal Florian Râpaș a fost ultragiat și a semnalat neregulile conducerii inspectoratului, domnul Lupșa a dispus trei cercetări disciplinare asupra subalternului. Nici șeful poliției municipale, domnul Moldovan Nicolae, nu s-a lăsat mai prejos, acesta a afirmat că vă face tot ce îi stă în putere să îl mute pe Florian Râpaș la un post de Poliție Rurală, la 30 de km de Bistrița. Avem de-a face cu o încălcare flagrantă a drepturilor polițistului Florian Râpaș.

            Este un revoltător act de răzbunare față de un reprezentant al S.N.A.P. care a survenit odată cu afirmația șefului împuternicit la comanda inspectoratului până pe 26.04.2018, Lupșa Mihai Ovidiu: „imediat ce voi fi inspector șef, S.N.A.P. Bistrița va deveni istorie!”.

            Ceea ce se întâmplă la I.P.J. Bistrița-Năsăud completează puzzle-ul abuzurilor șefilor asupra polițiștilor, probabil cu directa contribuție a unor procurori care manifestă de multe ori o indulgență absurdă față de atacurile asupra polițiștilor.

            Un alt caz revoltător de ultraj a fost înregistrat recent la un Post de Poliție Rurală unde doamna șef de post primește amenințări cu moartea. Cu toate acestea,  infractorii ”zburdă” liberi, apoi vedem cum, cu ipocrizie, mai-marii sistemului se întrec în elogii la căpătâiul vreunui coleg mort în misiune.

            S.N.A.P. a atras atenția unui aspect care ar reduce infracțiunile de ultraj, acela de a-i detașa pe polițiști să-și desfășoare activitatea în zonele cărora aparțin, eliminând astfel o importantă necunoscută în desfășurarea misiunilor.

            Declarațiile domnule comisar șef Lupșa Mihai Ovidiu făcute la adresa  S.N.A.P. nu fac decât să devoaleze intențiile viitoare față de drepturile polițiștilor, scopul primordial al unui sindicat fiind să apare drepturile și interesele polițiștilor, lucru care ar trebui făcut mai ales la nivel instituțional.

            Sindicatul Național al Agenților de Poliție solicită conducerii I.G.P.R. analizarea de urgență și dispunerea de măsuri față de conducerile I.P.J. Bistrița-Năsăud și a Poliției Municipiului Bistrița față de abuzurile comise asupra unui lider de sindicat și nerespectarea drepturilor unui polițist ultragiat!

Biroul Executiv Central 
 
Conferinta Nationala SNAP 2015
 
Protest 1 Iunie Miting
 
 
Sindicalistii din Politie s-au intilnit cu seful IPJ Bacau   |   16.09.2012   |  
www.bacaulive.ro
liderii de sindicat au avut o intrevedere cu seful Inspectoratului de Politie Judetean Bacau caruia i-au reprosat faptul ca drepturile lor ...
Poliţia Constanţa tergiversează intenţionat un proces!   |   17.05.2012   |  
www.cugetliber.ro
În ziua de 18.05.2011 Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din I.P.J. Neamţ, la iniţiativa preşedintelui Biroului Teritorial Neamţ din Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din Romania, Agent şef de poliţie . ...
Şeful Poliţiei Constanţa riscă să fie amendat de instanţă   |   04.05.2012   |  
www.cugetliber.ro
În ziua de 18.05.2011 Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din I.P.J. Neamţ, la iniţiativa preşedintelui Biroului Teritorial Neamţ din Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din Romania, Agent şef de poliţie . ...
BT Neamt - Incurajeaza lupa impotriva consumului de droguri   |   23.05.2011   |   www.evenimentul.ro
În ziua de 18.05.2011 Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din I.P.J. Neamţ, la iniţiativa preşedintelui Biroului Teritorial Neamţ din Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din Romania, Agent şef de poliţie . ...
Protest cu furca-n gat  |   21.10.2010  |   www.monitorulneamt.ro
Politistii se "bat" intre ei   |   17.08.2010  |   www.ziarulceahlaul.ro
In vremuri atit de grele incit si hirtia de scris este la mare pret in politie, Sindicatul Agentilor acuza Sindicatul Politistilor si Personalului Contractual de practici imorale. Tendentios, liderul SNAP Neamt, agentul Ioan Canarau numeste sindicatul pe care l-a parasit SNPPCR...
Politistii nemteni sun solidari cu subofiterul dambovitean batut   |   08.09.2010  |   www.realitateamedia.ro
Subofiterii si ofiterii Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Neamt si-au exprimat ingrijorarea vizavi de tot mai desele cazuri in care oamenii legii sunt agresati. De asemenea, politistii isi arata sustinerea pentru colegul lor de la IJP Dambovita...
Politistii acuza lipsa de protectie si legislatia oarba   |   08.09.2010  |   www.monitorulneamt.ro
Printr-un comunicat remis presei, Ioan Canarau, presedintele Biroului Teritorial Neamt al Sindicatului National al Agentilor de Politie (SNAP), isi exprima regretul fata de cele intimplate cu colegul lor din Tirgoviste, care se zbate intre viata si moarte dupa ce ...
Agentii de politie, invitati sa adere la un sindicat care sa-i reprezinte doar pe ei   |   17.08.2010  |   www.monitorulsv.ro
Sindicatul National al Agentilor de Politie din Romania, organism infiintat in tara de aproximativ trei ani, cauta membri si in judetul Suceava, agentii din judet fiind invitati sa adere la sindicat, pentru a li se apara drepturile. ...
Ziua Copilului - profesorii protesteaza in strada   |  27.05.2010
Peste cinci mii de profesori vor iesi in strada pe 1 iunie 2010. Membrii Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP) alaturi de cei din cadrul aliantei Sindicale Gh. Asachi, respectiv al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) au programat ...
Politistii ieseni isi iau scaunele si calculatoarele acasa   |  31.05.2010
Protest inedit al politistilor ieseni. Astazi, oamenii legii vor lasa birourile goale: isi vor lua scaunele si calculatoarele acasa. Pentru ca nu au voie sa faca greva, politistii ieseni vor recurge la alte forme de protest, cu respectarea legii in vigoare. ...
 
NORME METODOLOGICE PRIVIND ACORDAREA DE AJUTOARE FINACIARE
Sindicatul National al Agentilor de Politie acorda membrilor sai ajutoare financiare astfel:
• Ajutor pentru cheltuieli de inmormantare
• Ajutor pentru cazuri de vatamare corporala grava survenite in timpul si ca urmare a indeplinirii atributiilor de serviciu; ...
 
 

Organizatie in parteneriat cu
National Association of Police Organizations (NAPO)

 
brokersasist Oferte speciale asigurari pentru membrii S.N.A.P.
 
vodafone Oferte speciale pentru membrii S.N.A.P.
 
CaliVita - Sănătate pentru polițiști CaliVita - Sănătate pentru polițiști
 
 
SALVATI POLITIA ROMANA!
 
contact snap
 
Biroul Executiv Central S.N.A. P. Sediul Administrativ,
Str. Mihai Voda, nr.17, et.2 cam.201, Casa de Cultura a MAI, sector 5, Bucuresti
Telefon / Fax: (+40)- 21.3100414
Tel: (+40)- 021/3037080 int. 30512, 30513
Mobil: -
E-mail: presedinte@snapromania.ro
 
Parteneri snap
 
 
 
 
HomeComunicateViziune SNAPObiective SNAPOrgane de conducereActe normativeAbuzuriAdeziuneContactAcces membrii
Copyright © 2010 snapromania.ro. Toate drepturile rezervate.