Sindicatul National al Agentilor de Politie
Home Comunicate Viziune SNAP Obiective SNAP Organe de conducere Acte normative Abuzuri Adeziune Contact
AFILIAT LA FEDERATIA SINDICATELOR DEMOCRATICE A POLITISTILOR DIN ROMANIA
"ALEXANDRU IOAN CUZA"
DIN CADRUL BLOCULUI NATIONAL SINDICAL
comunicate
 
STOP abuzurilor psihologilor din Politia Romana   |  08/01/2020

STOP abuzurilor psihologilor din Poliția Română!

În ultima zi a anului trecut, o femeie a murit după ce a fost bătută cu bestialitate de soțul său, psiholog în cadrul MAI, la ITPF-Serviciul Teritorial Vaslui.

Nedorindu-ne să aruncăm o anatemă asupra psihologilor din cadrul MAI, după alte demersuri, Sindicatul Național al Agenților de Poliție trage un nou semnal de alarmă!

Pornind de la cazul cutremurător de mai sus, întrebăm: pe psihologii care-i testează pe polițiști, cine îi psihanalizează!?

La câte drame ale polițiștilor am asistat, de sinucideri sau de "stres post-traumatic", unde psihologii nu și-au confirmat profesionalismul!?

Asta, nemaivorbind de cazurile în care, în urma unor misiuni din care polițiștii au ieșit traumatizați fizic și emoțional, iar șefii i-au băgat în cercetări prealabile, în timp ce psihologii populau degeaba instituția!

SNAP a mai denunțat abuzuri pe care psihologi ai MAI le-au comis, la ordinul șefilor ori din răzbunări personale și a oferit toate argumentele în sprijinul principiului că Psihologul nu e un Dumnezeu, iar Polițistul ispășitor de pedepse după pofta unora. Dacă șefu' se supără, oricând îl trimite pe polițist la psiholog, "arma" infailibilă cu care îi paralizează personalitatea, demnitatea și activitatea lucrătorului.

Polițistul trebuie să aibă posibilitatea, prin reevaluări la psihologi acreditați de MAI, să conteste rezultatul prin care un psiholog îl declară "inapt" de ceva.

De asemenea, pentru echilibru și dezincriminare, în situații care impun, polițistul subordonat trebuie să aibă dreptul să solicite evaluarea psihologică a managerului.

Din ciclul "Abuzuri de neimaginat", completăm "lista neagră" cu " execuția prin arma "psihologică", a unui polițist, membru SNAP, sportiv de excepție, campion național și internațional, lucrător al SAS din cadrul IPJ Gorj.

Polițistul are mii de misiuni la activ, a păzit demnitari și judecători și a fost declarat CEL MAI BUN LUPTĂTOR SAS din județul Gorj.

              În urmă cu 4-5 ani, după multe demersuri făcute de SNAP, s-a produs mutarea agentului la Târgu Jiu, alături de familie, de fiica minoră, bolnavă. S-a integrat rapid și a confirmat profesionalismul încât a fost numit șef de grupă și printr-o dispoziție a IGPR,  numit responsabil cu pregătirea fizică a polițiștilor din Gorj.

              Ca un polițist și sportiv desăvârșit, și-a luat sarcina în serios și "și-a permis" să facă pregătire sportivă cu toate cadrele din unitate, să cheme șefii la poligon, să tragă și ei cu pistolul, să facă sport, așa cum cere nu doar fișa postului ci și cea mai elementară logică. Printre cei chemați la tragere s-a numărat și psiholoaga unității, lucru nemaipomenit până atunci la "parohia" Gorj.

Pesemne, "șocul" a afectat-o profund pe doamna psiholog, încât, la testarea pshihologică l-a "zdrobit" pe agentul instructor și l-a declarat INAPT pentru SAS, fără să specifice pentru ce tip de activitate este APT! Conform procedurilor, cel mai bun lucrător SAS, campionul Poliției Române, polițistul exemplu, se află la dispoziția unității, umilit de o doamnă psiholog!!!

Nedreptățit flagrant de câteva rânduri scrise sub imperiul unor frustrări personale care l-au transformat într-un "inapt", polițistul a mai susținut două testări psihologice peste care a trecut cu brio, așa cum un campion, cu mintea limpede, disciplinat și riguros, o face. Chiar dacă una dintre testări a fost susținută și promovată într-o unitate militară, Ministerul Afacerilor Interne, conform dispozițiilor, nu recunoaște evaluarea.            

Din tabloul abuzului de la IPJ Gorj, se desprinde ușor ideea că doamna psiholog, protagonista, dimpreună cu șefii polițistului "inapt", au nevoie de o evaluare psihologică atentă!

Doar pentru că are frustrări, ori s-a trezit indispus de dimineață, niciun psiholog NU poate declara un polițist INAPT, să-i ia dreptul de a purta arma, de a conduce autospeciale ori să fie evaluat subiectiv!

Și dacă Psihologul a devenit o armă utilă în lupte și răzbunări absurde, S.N.A.P. cere o analiză de urgență în interiorul Centrului de Psihosociologie din subordinea M.A.I., privind abuzurile pe care unii psihologi le săvârșesc.

În atare situație, după mai multe abuzuri semnalate de către membrii noștri din IPJ-uri, am elaborat un PROIECT pe care îl și anexăm, proiect care ține seamă de realitatea din teren și care oferă echitate, încât abuzurile să nu mai aibă loc!

P.S. ULTIMA ORĂ!

Polițistul este cercetat disciplinar pentru faptul că a făcut public ceea ce i se întâmplă. Sperăm că S.N.A.P. nu va fi si el cercetat!

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!” 
 
Conferinta Nationala SNAP 2015
 
Protest 1 Iunie Miting
 
 
Sindicalistii din Politie s-au intilnit cu seful IPJ Bacau   |   16.09.2012   |  
www.bacaulive.ro
liderii de sindicat au avut o intrevedere cu seful Inspectoratului de Politie Judetean Bacau caruia i-au reprosat faptul ca drepturile lor ...
Poliţia Constanţa tergiversează intenţionat un proces!   |   17.05.2012   |  
www.cugetliber.ro
În ziua de 18.05.2011 Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din I.P.J. Neamţ, la iniţiativa preşedintelui Biroului Teritorial Neamţ din Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din Romania, Agent şef de poliţie . ...
Şeful Poliţiei Constanţa riscă să fie amendat de instanţă   |   04.05.2012   |  
www.cugetliber.ro
În ziua de 18.05.2011 Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din I.P.J. Neamţ, la iniţiativa preşedintelui Biroului Teritorial Neamţ din Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din Romania, Agent şef de poliţie . ...
BT Neamt - Incurajeaza lupa impotriva consumului de droguri   |   23.05.2011   |   www.evenimentul.ro
În ziua de 18.05.2011 Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din I.P.J. Neamţ, la iniţiativa preşedintelui Biroului Teritorial Neamţ din Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din Romania, Agent şef de poliţie . ...
Protest cu furca-n gat  |   21.10.2010  |   www.monitorulneamt.ro
Politistii se "bat" intre ei   |   17.08.2010  |   www.ziarulceahlaul.ro
In vremuri atit de grele incit si hirtia de scris este la mare pret in politie, Sindicatul Agentilor acuza Sindicatul Politistilor si Personalului Contractual de practici imorale. Tendentios, liderul SNAP Neamt, agentul Ioan Canarau numeste sindicatul pe care l-a parasit SNPPCR...
Politistii nemteni sun solidari cu subofiterul dambovitean batut   |   08.09.2010  |   www.realitateamedia.ro
Subofiterii si ofiterii Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Neamt si-au exprimat ingrijorarea vizavi de tot mai desele cazuri in care oamenii legii sunt agresati. De asemenea, politistii isi arata sustinerea pentru colegul lor de la IJP Dambovita...
Politistii acuza lipsa de protectie si legislatia oarba   |   08.09.2010  |   www.monitorulneamt.ro
Printr-un comunicat remis presei, Ioan Canarau, presedintele Biroului Teritorial Neamt al Sindicatului National al Agentilor de Politie (SNAP), isi exprima regretul fata de cele intimplate cu colegul lor din Tirgoviste, care se zbate intre viata si moarte dupa ce ...
Agentii de politie, invitati sa adere la un sindicat care sa-i reprezinte doar pe ei   |   17.08.2010  |   www.monitorulsv.ro
Sindicatul National al Agentilor de Politie din Romania, organism infiintat in tara de aproximativ trei ani, cauta membri si in judetul Suceava, agentii din judet fiind invitati sa adere la sindicat, pentru a li se apara drepturile. ...
Ziua Copilului - profesorii protesteaza in strada   |  27.05.2010
Peste cinci mii de profesori vor iesi in strada pe 1 iunie 2010. Membrii Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP) alaturi de cei din cadrul aliantei Sindicale Gh. Asachi, respectiv al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) au programat ...
Politistii ieseni isi iau scaunele si calculatoarele acasa   |  31.05.2010
Protest inedit al politistilor ieseni. Astazi, oamenii legii vor lasa birourile goale: isi vor lua scaunele si calculatoarele acasa. Pentru ca nu au voie sa faca greva, politistii ieseni vor recurge la alte forme de protest, cu respectarea legii in vigoare. ...
 
NORME METODOLOGICE PRIVIND ACORDAREA DE AJUTOARE FINACIARE
Sindicatul National al Agentilor de Politie acorda membrilor sai ajutoare financiare astfel:
• Ajutor pentru cheltuieli de inmormantare
• Ajutor pentru cazuri de vatamare corporala grava survenite in timpul si ca urmare a indeplinirii atributiilor de serviciu; ...
 
 

Organizatie in parteneriat cu
National Association of Police Organizations (NAPO)

 
brokersasist Oferte speciale asigurari pentru membrii S.N.A.P.
 
vodafone Oferte speciale pentru membrii S.N.A.P.
 
CaliVita - Sănătate pentru polițiști CaliVita - Sănătate pentru polițiști
 
 
SALVATI POLITIA ROMANA!
 
contact snap
 
Biroul Executiv Central S.N.A. P. Sediul Administrativ,
Str. Mihai Voda, nr.17, et.2 cam.201, Casa de Cultura a MAI, sector 5, Bucuresti
Telefon / Fax: (+40)- 21.3100414
Tel: (+40)- 021/3037080 int. 30512, 30513
Mobil: -
E-mail: presedinte@snapromania.ro
 
Parteneri snap
 
 
 
 
HomeComunicateViziune SNAPObiective SNAPOrgane de conducereActe normativeAbuzuriAdeziuneContactAcces membrii
Copyright © 2010 snapromania.ro. Toate drepturile rezervate.