Sindicatul National al Agentilor de Politie
Home Comunicate Viziune SNAP Obiective SNAP Organe de conducere Acte normative Abuzuri Adeziune Contact
AFILIAT LA FEDERATIA SINDICATELOR DEMOCRATICE A POLITISTILOR DIN ROMANIA
"ALEXANDRU IOAN CUZA"
DIN CADRUL BLOCULUI NATIONAL SINDICAL
comunicate
 
­čĺąCine dore╚Öte distrugerea Poli╚Ťiei Rom├óne? Ce vrem s─â punem in loc? Siguran╚Ťa cet─â╚Ťeanului ├«n pericol!­čĺą   |  03/08/2021

Pân─â nu demult, poli╚Ťistul, preotul ╚Öi dasc─âlul, reprezentau pentru români simboluri ╚Öi repere, respectate de to╚Ťi de la sat sau de la ora╚Ö, inclusiv de ale╚Öii neamului.

Acum, România a devenit ╚Ťara în care Patriarhul bisericii str─âmo╚Öe╚Öti, c─âlug─âr prin chemare ╚Öi cutuma ortodox─â, este numit de c─âtre un „ales al neamului" – „b─âtrân celibatar, f─âr─â copii”!

╚śi pentru c─â trendul vremurilor pe care le tr─âim este acela de a distruge principalele simboluri, acela╚Öi „minunat ales al neamului", nu mai vede utilitatea M.A.I. ╚Öi ar fi bine, în opinia domniei sale, s─â se creeze o stru╚Ťo-c─âmil─â „încruci╚Öat─â" cu Ministerul Transporturilor.

Ce reac╚Ťie po╚Ťi s─â ai în fa╚Ťa unei asemenea enormit─â╚Ťi? Ce reac╚Ťie po╚Ťi s─â ai în fa╚Ťa lipsei de reac╚Ťie a mai marilor zilei ╚Öi mai cu seam─â a potenta╚Ťilor din M. A.I., la astfel de derapaje grave?

Acest tip de declara╚Ťii, ori altele care atrag oprobiul public asupra poli╚Ťi╚Ötilor sau institu╚Ťiei, fie ele doar politicianiste sau derapaje ale vreunui tulburat de importan╚Ťa care i s-a dat, aduce o grav─â a atingere securit─â╚Ťii na╚Ťionale ╚Öi men╚Ťinerii stabilit─â╚Ťii ordinii publice în orice stat, nu numai in Romania, mai cu seam─â c─â nu a fost admonestat de niciun factor de putere al statului!

Nu este un fapt nou ╚Öi este binecunoscut c─â asist─âm de câ╚Ťiva ani la o campanie furibund─â în mass-media pentru decredibilizarea Poli╚Ťiei Române?

Evenimente petrecute în ultimii ani cu frecven╚Ť─â de câteva luni, care au în prim-plan Poli╚Ťia, cu ac╚Ťiuni finalizate cu e╚Öecuri(cazul Caracal, cazul One╚Öti) sau semi-e╚Öecuri, cum a fost cel de la Arad, scot in eviden╚Ť─â caren╚Ťele sistemului pe care noi, Sindicatul Na╚Ťional al Agen╚Ťilor de Poli╚Ťie le semnalizam de ani buni ╚Öi care sunt ignorate cu bun─â ╚Ötiin╚Ť─â de factorii de conducere din I.G.P.R., M.A.I.

De ce spunem asta?

Un exemplu:

De ce „s-a pus batista pe ╚Ťambal” în cazul „e╚Öecului” de la Arad?

O opera╚Ťiune de amploare, care a implicat deplasarea din ╚Ťar─â a sute de cadre ale Poli╚Ťiei Judiciare din structurile specializate ale Poli╚Ťiei Române, D.O.S., D.C.C.O. ╚Öi D.I.C.E., într-o activitate coordonat─â de D.I.I.C.O.T. ╚Öi condus─â din teren de însu╚Öi ╚Öeful I.G.P.R., un efort conjugat a sute de poli╚Ťi╚Öti ╚Öi jandarmi s-a încheiat, în ochii mass-mediei ╚Öi proiectat în societate ca un e╚Öec r─âsun─âtor ╚Öi cu acuza╚Ťii de „complicitate cu infractorul” la nivel înalt în I.G.P.R.!

Urmarea: la nivelul conducerii I.G.P.R. ...t─âcere! O t─âcere suspect─â! Ai spune c─â întreaga opera╚Ťiune a fost pus─â la cale ca s─â se dea o lovitur─â de gra╚Ťie institu╚Ťiei Poli╚Ťia Român─â!?

Când va ie╚Öi conducerea I.G.P.R. cu o declara╚Ťie, fa╚Ť─â de situa╚Ťia real─â a ceea ce s-a petrecut de fapt acolo? Când va ie╚Öi conducerea I. G.P.R., în mod public s─â spele obrazul celor peste 300 de poli╚Ťi╚Öti, profesioni╚Öti, implica╚Ťi în opera╚Ťiune, de ru╚Öinea ab─âtut─â asupra lor în mod gratuit? În semn de respect pentru acei poli╚Ťi╚Öti si pentru situa╚Ťia creat─â, reac╚Ťia conducerii I.G.P.R. trebuia sa fie imediata, ferm─â si clar─â! Nu s-a întâmplat! Si atunci?...

Cum s─â cerem respectul cet─â╚Ťeanului dac─â superiorii no╚Ötri nu-╚Öi respect─â proprii subalterni?

Ne punem aceste întreb─âri ca reprezentan╚Ťi ai celor care ne-au împuternicit s─âi reprezent─âm ╚Öi s─â le ap─âr─âm interesele în raport cu angajatorul, respectiv M.A.I.

Cu o institu╚Ťie esen╚Ťial─â în furnizarea de siguran╚Ť─â public─â, Poli╚Ťia Român─â, tot mai slab─â prin deprofesionalizarea voit─â ╚Öi controlat─â, cu un deficit uria╚Ö de personal din operativ (recunoscut pân─â ╚Öi de cei responsabili din M.A.I., respectiv 30%, în realitate cu mult mai mare!), cu „╚Öefi” care stau în birourile lor confortabile ╚Öi care încarc─â lucr─âtorii operativi cu sarcini care nu au leg─âtur─â cu munca de poli╚Ťie, s-a ajuns ca o mare parte din localit─â╚Ťile din mediu rural s─â fie l─âsate f─âr─â poli╚Ťi╚Öti în intervalul orar 16:00-06:00, când posturile de poli╚Ťie se închid din lips─â de personal.

Pân─â ╚Öi în marile ora╚Öe cu o cifr─â uria╚Ö─â de locuitori se asigur─â serviciul ce are caracter de permanen╚Ť─â cu o singura semi-patrul─â de sec╚Ťie,  format─â dintr-un poli╚Ťist din compartimentul ordine public─â ╚Öi patrulare ╚Öi un jandarm, care nu reu╚Öesc s─â acopere m─âcar minimul necesar.

Personalul este supra-solicitat prin înc─ârcarea normei de munc─â excesiv, ducând la epuizarea fizic─â cât ╚Öi psihic─â, pân─â la cedarea acestora, îmboln─âvirea sau chiar decesul timpuriu a multor colegi.

╚śi atunci v─â întreb─âm, domnilor cu putere de decizie în I.G.P.R, ce ave╚Ťi de gând? Cât mai a╚Ötept─âm pân─â la o reform─â real─â a Poli╚Ťiei Române?

Acum ╚Öi aici, v─â spunem c─â f─âr─â o reforma adev─ârat─â, f─âr─â implicarea serioas─â ╚Öi efectiv─â a deciden╚Ťilor politici aceast─â institu╚Ťie furnizoare de siguran╚Ť─â public─â, va ceda!!!

Î╚Öi doresc oare factorii politici o Poli╚Ťie puternic─â, preg─âtit─â, care s─â furnizeze cu adev─ârat siguran╚Ťa public─â? O Poli╚Ťie care s─â nu mai fie denigrat─â, umilit─â, înjosit─â, nesprijinit─â, subfinan╚Ťat─â ╚Öi care s─â nu mai  func╚Ťioneze având un cadrul legislativ ambiguu, de cele mai multe ori în favoarea infractorilor?

Pentru c─â, cet─â╚Ťeanul trebuie s─â în╚Ťeleag─â c─â de pierdut va avea numai el, cet─â╚Ťeanul vulnerabil, cinstit, corect, iar cei care vor beneficia ╚Öi specula toate aceste probleme grave vor fi infractorii, care s-au înmul╚Ťit, care sunt mai preg─âti╚Ťi ╚Öi mai bine dota╚Ťi...vezi cazul de la Arad in care niciun poli╚Ťist cu o autospecial─â Dacia  Duster cu un motor de 1100 cmc nu se putea pune pe autostrada cu un bolid cu motor de 500 de cai putere.

­čĹëS.N.A.P. a tras semnale de alarm─â de nenum─ârate ori, cu argumente ╚Öi explica╚Ťii în ceea ce prive╚Öte dinamica evenimentelor ╚Öi unde se va ajunge dac─â nu se iau masuri, din p─âcate ramase f─âr─â ecou la nivel de I.G.P.R.

Acum, din nefericire, Poli╚Ťia ╚Öi poli╚Ťi╚Ötii experimenteaz─â în mod dramatic rezultatul pasivit─â╚Ťii ╚Öi neimplic─ârii factorilor decizionali, care au adus Institu╚Ťia în colaps!

De aceea,  adres─âm public factorilor de conducere întrebarea:

Vre╚Ťi cu adev─ârat s─â reforma╚Ťi Poli╚Ťia Roman─â sau sunte╚Ťi complici la distrugerea acesteia?

PS:

  Oare cum s-o fi sim╚Ťit deun─âzi inspectorul ╚Öef al I.P.J. Dâmbovi╚Ťa când interlopul zis Turcu i-a urat live pe re╚Ťelele de socializare „Te mierlesc, m─â!”

O fi preg─âtit acum domnul inspector ╚Öef s─â fac─â reform─â in Poli╚Ťia Român─â?

 

  Uniti suntem puternici! 
 
Conferinta Nationala SNAP 2015
 
Protest 1 Iunie Miting
 
 
Sindicalistii din Politie s-au intilnit cu seful IPJ Bacau   |   16.09.2012   |  
www.bacaulive.ro
liderii de sindicat au avut o intrevedere cu seful Inspectoratului de Politie Judetean Bacau caruia i-au reprosat faptul ca drepturile lor ...
Poli┼úia Constan┼úa tergiverseaz─â inten┼úionat un proces!   |   17.05.2012   |  
www.cugetliber.ro
├Än ziua de 18.05.2011 Compartimentul de Analiz─â ┼či Prevenire a Criminalit─â┼úii din I.P.J. Neam┼ú, la ini┼úiativa pre┼čedintelui Biroului Teritorial Neam┼ú din Sindicatul Na┼úional al Agen┼úilor de Poli┼úie din Romania, Agent ┼čef de poli┼úie . ...
┼×eful Poli┼úiei Constan┼úa risc─â s─â fie amendat de instan┼ú─â   |   04.05.2012   |  
www.cugetliber.ro
├Än ziua de 18.05.2011 Compartimentul de Analiz─â ┼či Prevenire a Criminalit─â┼úii din I.P.J. Neam┼ú, la ini┼úiativa pre┼čedintelui Biroului Teritorial Neam┼ú din Sindicatul Na┼úional al Agen┼úilor de Poli┼úie din Romania, Agent ┼čef de poli┼úie . ...
BT Neamt - Incurajeaza lupa impotriva consumului de droguri   |   23.05.2011   |   www.evenimentul.ro
├Än ziua de 18.05.2011 Compartimentul de Analiz─â ┼či Prevenire a Criminalit─â┼úii din I.P.J. Neam┼ú, la ini┼úiativa pre┼čedintelui Biroului Teritorial Neam┼ú din Sindicatul Na┼úional al Agen┼úilor de Poli┼úie din Romania, Agent ┼čef de poli┼úie . ...
Protest cu furca-n gat  |   21.10.2010  |   www.monitorulneamt.ro
Politistii se "bat" intre ei   |   17.08.2010  |   www.ziarulceahlaul.ro
In vremuri atit de grele incit si hirtia de scris este la mare pret in politie, Sindicatul Agentilor acuza Sindicatul Politistilor si Personalului Contractual de practici imorale. Tendentios, liderul SNAP Neamt, agentul Ioan Canarau numeste sindicatul pe care l-a parasit SNPPCR...
Politistii nemteni sun solidari cu subofiterul dambovitean batut   |   08.09.2010  |   www.realitateamedia.ro
Subofiterii si ofiterii Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Neamt si-au exprimat ingrijorarea vizavi de tot mai desele cazuri in care oamenii legii sunt agresati. De asemenea, politistii isi arata sustinerea pentru colegul lor de la IJP Dambovita...
Politistii acuza lipsa de protectie si legislatia oarba   |   08.09.2010  |   www.monitorulneamt.ro
Printr-un comunicat remis presei, Ioan Canarau, presedintele Biroului Teritorial Neamt al Sindicatului National al Agentilor de Politie (SNAP), isi exprima regretul fata de cele intimplate cu colegul lor din Tirgoviste, care se zbate intre viata si moarte dupa ce ...
Agentii de politie, invitati sa adere la un sindicat care sa-i reprezinte doar pe ei   |   17.08.2010  |   www.monitorulsv.ro
Sindicatul National al Agentilor de Politie din Romania, organism infiintat in tara de aproximativ trei ani, cauta membri si in judetul Suceava, agentii din judet fiind invitati sa adere la sindicat, pentru a li se apara drepturile. ...
Ziua Copilului - profesorii protesteaza in strada   |  27.05.2010
Peste cinci mii de profesori vor iesi in strada pe 1 iunie 2010. Membrii Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP) alaturi de cei din cadrul aliantei Sindicale Gh. Asachi, respectiv al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) au programat ...
Politistii ieseni isi iau scaunele si calculatoarele acasa   |  31.05.2010
Protest inedit al politistilor ieseni. Astazi, oamenii legii vor lasa birourile goale: isi vor lua scaunele si calculatoarele acasa. Pentru ca nu au voie sa faca greva, politistii ieseni vor recurge la alte forme de protest, cu respectarea legii in vigoare. ...
 
NORME METODOLOGICE PRIVIND ACORDAREA DE AJUTOARE FINACIARE
Sindicatul National al Agentilor de Politie acorda membrilor sai ajutoare financiare astfel:
• Ajutor pentru cheltuieli de inmormantare
• Ajutor pentru cazuri de vatamare corporala grava survenite in timpul si ca urmare a indeplinirii atributiilor de serviciu; ...
 
 

Organizatie in parteneriat cu
National Association of Police Organizations (NAPO)

 
brokersasist Oferte speciale asigurari pentru membrii S.N.A.P.
 
vodafone Oferte speciale pentru membrii S.N.A.P.
 
CaliVita - S─ân─âtate pentru poli╚Ťi╚Öti CaliVita - S─ân─âtate pentru poli╚Ťi╚Öti
 
 
SALVATI POLITIA ROMANA!
 
contact snap
 
Biroul Executiv Central S.N.A. P. Sediul Administrativ,
Str. Mihai Voda, nr.17, et.2 cam.201, Casa de Cultura a MAI, sector 5, Bucuresti
Telefon / Fax: (+40)- 21.3100414
Tel: (+40)- 021/3037080 int. 30512, 30513
Mobil: -
E-mail: presedinte@snapromania.ro
 
Parteneri snap
 
 
 
 
HomeComunicateViziune SNAPObiective SNAPOrgane de conducereActe normativeAbuzuriAdeziuneContactAcces membrii
Copyright ┬ę 2010 snapromania.ro. Toate drepturile rezervate.