Sindicatul National al Agentilor de Politie
Home Comunicate Viziune SNAP Obiective SNAP Organe de conducere Acte normative Abuzuri Adeziune Contact
AFILIAT LA FEDERATIA SINDICATELOR DEMOCRATICE A POLITISTILOR DIN ROMANIA
"ALEXANDRU IOAN CUZA"
DIN CADRUL BLOCULUI NATIONAL SINDICAL

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

comunicate
 
Problemele politistilor aduse la cunostinta conducerii M.A.I   |  19-04-2013

În data de 18.04.2013, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc o întâlnire între reprezentanții sindicatelor din cadrul Federației Sindicatelor Democratice ale Polițiștilor din România „A. I. Cuza” și conducerea Ministerului Afacerilor Interne, reprezentantată de șefii direcțiilor generale.

Delegația Ministerului Afacerilor Interne a fost condusă de secretarul general adjunct al M.A.I., cms. șef Mihai Șova, și a fost compusă din directorii direcțiilor generale ale ministerelor și reprezentanți ai Inspectoratului General al Poliției Române și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române.

Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România „A. I Cuza” a fost condusă de Iulian Surugiu, în calitate de președinte,  având în componență Sindicatul National al Agentilor de Politie- Andreica Cosmin, Dudau Florentin; Sindicatul Politistilor “Lege si onoare” Mures- Cerghizan Gheorghe, Oroianu Sorin; Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual Mehedinti- Nitulescu Nicolae, Dichis Claudiu; S.N.P.P.C. din sistemul national de pasapoarte, regim permise de conducere si inmatriculari vehicule- Nechifor Cristian, Babus Ionut; Sindicatul Politistilor Dolj- Macesanu Elvis Daniel, Barbulescu Marius Gheorghe; Sindicatul Liber al Politistilor din Caras Severin- Mezarus Ionel, Andritoi Sorin.

Scopul acestei întâlniri l-a constituit, în principal, reafirmarea poziției federației sindicale, de a milita prentru creșterea indicilor de salarizare pentru agenții de poliție dar și adoptarea unui plaje de salarizare care să fie în directă concordanță cu munca prestată de polițiști și riscurile la care se expun, iar în subsidiar, problemele stringente de care se lovesc polițiștii în dezideratul de a oferi cetățenilor un „serviciu polițienesc de calitate”.

Vă prezentăm, succint, subiectele care au fost ridicate pe parcursul celor două ore:

            - se menține discriminarea dintre agenții de poliție și ofițerii de poliție care prestează aceiași muncă dar sunt remunerați diferit. Aici au fost prezentate cazuri punctuale ale polițiștilor din cadrul serviciilor de investigații criminale, serviciilor rutiere, serviciilor de ordine publică, serviciilor de investigare a fraudelor etc.

            - lipsa elementelor de logistică, de importanță deosebită, în efectuarea serviciului. Colegii din diverse județe au prezentat situații concrete referitoare la lipsa carburantului, lipsa autovehiculelor, chiar lipsa unor sedii de poliție care există doar pe hârtie, lipsa obiectelor de papetărie și a consumabilelor pentru calculatoare, lipsa calculatoarelor etc.

            - au fost sesizate probleme referitoare la modul în care inspectorii șefi împreună cu contabilii aplică discreționar și abuziv prevederile legale în materia acordării unor sporuri polițiștilor. S-a pus accent în special pe plata orelor de noapte pentru polițiștii din mediul rural și nu numai.

            - a fost sesizată nerespectarea programului de lucru la efectivele din cadrul serviciilor de investigații criminale dar și al polițiștilor din mediul rural care constitutie grupa operativă la nivelul unităților și subunităților de poliție. Majoritatea dintre acești polițiști sunt planificați să constituie grupa operativă câte o săptămână sau nu sunt pontați corespunzător pentru perioada în care se află la dispoziție instituției.

            - au fost amendate de către reprezentanții organizațiilor sindicale, recentele protocoale de colaborare semnate de anumiți șefi cu polițiile locale. S-a cerut imperativ ca polițiștii să nu mai fie nevoiți să își desfășoare activitatea cu alte forțe care de cele mai multe ori le îngreunează modul de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu. Excepție făcând cazurile punctuale în care sunt organizate acțiuni sau alte planuri de măsuri la care participă și alte forțe decât cele ale Poliției Române. Tot în această idee s-a cerut conducerii ministerului să ia atitudine față de încălcările prevederilor legale și abuzurile comise de poliția locală.

            - s-a adus în discuție planurile de acțiune dispuse de comanda I.G.P.R. în zilele de repaus săptămânal, de sâmbătă duminică și sărbători legale. Acestea prejudiciază grav viața privată a polițiștilor cât și drepturile referitoare la acordarea timpului de refacere a capacității de muncă.

            - conducerea ministerului și a poliției române au fost acuzate că acceptă și tolerează prevederile existente în vigoare cu privire la structurile poliției judiciare. S-a făcut vorbire despre faptul că polițiștii sunt la „dispoziția” Ministerului Justiției, prin numirea în structurile poliției judiciare au o serie de obligații și sarcini suplimentare și totuși nu primesc un spor de poliție judiciară, așa cum primesc alte structuri. De asemenea sindicaliștii au susținut că este inadmisibil ca inspectoratele de poliție să fie nevoite să achite expertizele dispuse de procurori în condițiile în care principal beneficiar al acestora este Ministerul Justiției. Mai mult, s-a exprimat și nemulțumirea pentru faptul că opinia publică  nu cunoaște că polițiștii sunt cei care, în proporție de 90%, contribuie la soluționarea dosarelor penale și cu toate acestea la bilanțul Ministrului Justiției munca este asumată exclusiv de magistrați.

            - au fost sesizate probleme grave cu care se confruntă polițiștii care au nevoie de medicamente și servicii medicale. În acest sens reprezentanții sindicatelor au solicitat să fie o transparență mai mare și să fie stabilită o formă unitară de decontarea a medicamentelor și serviciilor medicale achitate prin contribuția personală a polițiștilor.

În finalul discuțiilor Iulian Surugiu, președintele F.S.D.P.R. „A. I Cuza” a atras atenția reprezentanților ministerului că au trecut mai bine de 4 luni iar problema compensației de chirie și a regimului disciplinar încă nu au fost rezolvate. Tot pe această cale, s-a făcut un apel pentru ca ministrul, împreună cu specialiștii ministerului să înceapă să rezolve din probleme existente.

De o importanță deosebită a fost răspunsul formulat de secretarul general adjunct, cms. șef Mihai Șova, care a infirmat zvonurile că în Poliția Română și în Poliția de Frontieră Română s-ar opera disponibilizări. Pe această temă, a ținut să precizeze faptul că numai aparatul central al M.A.I. este în proces de reorganizare și se vor reduce 15% din funcțiile existente.  Ca urmare a lipsei unor răspunsuri directe la problemele ridicate de sindicaliști, secretarul general adjunct, cms. șef Mihai Șova, a precizat că în zilele imediat următoare se va formula un răspuns în scris către F.S.D.P.R. „A.I. Cuza” pe care îl vom posta pe rețeauna de intrapol și internet.

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL 
 
Conferinta Nationala SNAP 2015
 
Protest 1 Iunie Miting
 
 
Sindicalistii din Politie s-au intilnit cu seful IPJ Bacau   |   16.09.2012   |  
www.bacaulive.ro
liderii de sindicat au avut o intrevedere cu seful Inspectoratului de Politie Judetean Bacau caruia i-au reprosat faptul ca drepturile lor ...
Poliţia Constanţa tergiversează intenţionat un proces!   |   17.05.2012   |  
www.cugetliber.ro
În ziua de 18.05.2011 Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din I.P.J. Neamţ, la iniţiativa preşedintelui Biroului Teritorial Neamţ din Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din Romania, Agent şef de poliţie . ...
Şeful Poliţiei Constanţa riscă să fie amendat de instanţă   |   04.05.2012   |  
www.cugetliber.ro
În ziua de 18.05.2011 Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din I.P.J. Neamţ, la iniţiativa preşedintelui Biroului Teritorial Neamţ din Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din Romania, Agent şef de poliţie . ...
BT Neamt - Incurajeaza lupa impotriva consumului de droguri   |   23.05.2011   |   www.evenimentul.ro
În ziua de 18.05.2011 Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din I.P.J. Neamţ, la iniţiativa preşedintelui Biroului Teritorial Neamţ din Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din Romania, Agent şef de poliţie . ...
Protest cu furca-n gat  |   21.10.2010  |   www.monitorulneamt.ro
Politistii se "bat" intre ei   |   17.08.2010  |   www.ziarulceahlaul.ro
In vremuri atit de grele incit si hirtia de scris este la mare pret in politie, Sindicatul Agentilor acuza Sindicatul Politistilor si Personalului Contractual de practici imorale. Tendentios, liderul SNAP Neamt, agentul Ioan Canarau numeste sindicatul pe care l-a parasit SNPPCR...
Politistii nemteni sun solidari cu subofiterul dambovitean batut   |   08.09.2010  |   www.realitateamedia.ro
Subofiterii si ofiterii Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Neamt si-au exprimat ingrijorarea vizavi de tot mai desele cazuri in care oamenii legii sunt agresati. De asemenea, politistii isi arata sustinerea pentru colegul lor de la IJP Dambovita...
Politistii acuza lipsa de protectie si legislatia oarba   |   08.09.2010  |   www.monitorulneamt.ro
Printr-un comunicat remis presei, Ioan Canarau, presedintele Biroului Teritorial Neamt al Sindicatului National al Agentilor de Politie (SNAP), isi exprima regretul fata de cele intimplate cu colegul lor din Tirgoviste, care se zbate intre viata si moarte dupa ce ...
Agentii de politie, invitati sa adere la un sindicat care sa-i reprezinte doar pe ei   |   17.08.2010  |   www.monitorulsv.ro
Sindicatul National al Agentilor de Politie din Romania, organism infiintat in tara de aproximativ trei ani, cauta membri si in judetul Suceava, agentii din judet fiind invitati sa adere la sindicat, pentru a li se apara drepturile. ...
Ziua Copilului - profesorii protesteaza in strada   |  27.05.2010
Peste cinci mii de profesori vor iesi in strada pe 1 iunie 2010. Membrii Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP) alaturi de cei din cadrul aliantei Sindicale Gh. Asachi, respectiv al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) au programat ...
Politistii ieseni isi iau scaunele si calculatoarele acasa   |  31.05.2010
Protest inedit al politistilor ieseni. Astazi, oamenii legii vor lasa birourile goale: isi vor lua scaunele si calculatoarele acasa. Pentru ca nu au voie sa faca greva, politistii ieseni vor recurge la alte forme de protest, cu respectarea legii in vigoare. ...
 
NORME METODOLOGICE PRIVIND ACORDAREA DE AJUTOARE FINACIARE
Sindicatul National al Agentilor de Politie acorda membrilor sai ajutoare financiare astfel:
• Ajutor pentru cheltuieli de inmormantare
• Ajutor pentru cazuri de vatamare corporala grava survenite in timpul si ca urmare a indeplinirii atributiilor de serviciu; ...
 
 

Organizatie in parteneriat cu
National Association of Police Organizations (NAPO)

 
brokersasist Oferte speciale asigurari pentru membrii S.N.A.P.
 
vodafone Oferte speciale pentru membrii S.N.A.P.
 
orange Oferte speciale pentru membrii S.N.A.P.
CaliVita - Sănătate pentru polițiști CaliVita - Sănătate pentru polițiști
 
 
SALVATI POLITIA ROMANA!
 
contact snap
 
Biroul Executiv Central S.N.A. P. Sediul Administrativ,
Str. Mihai Voda, nr.17, et.2 cam.201, Casa de Cultura a MAI, sector 5, Bucuresti
Telefon / Fax: (+40)- 21.3100414
Tel: (+40)- 021/3037080 int. 30512, 30513
Mobil: -
E-mail: presedinte@snapromania.ro
 
Parteneri snap
 
 
 
 
HomeComunicateViziune SNAPObiective SNAPOrgane de conducereActe normativeAbuzuriAdeziuneContactAcces membrii
Copyright © 2010 snapromania.ro. Toate drepturile rezervate.