Sindicatul National al Agentilor de Politie
Home Comunicate Viziune SNAP Obiective SNAP Organe de conducere Acte normative Abuzuri Adeziune Contact
AFILIAT LA FEDERATIA SINDICATELOR DEMOCRATICE A POLITISTILOR DIN ROMANIA
"ALEXANDRU IOAN CUZA"
DIN CADRUL BLOCULUI NATIONAL SINDICAL

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

comunicate
 
Scalavagism sau sclavie la Politia Transporturi Feroviare Buzau   |  03-09-2013

Stimați colegi, vă prezentăm un o situație tipică a unui șef care nu deține nici cele mai elementare noțiuni manageriale și care abuzează de funcție pentru a nu respecta drepturile polițiștilor.

În fapt, șeful Biroului Județean Transporturi Feroviare Buzău, își bate joc de viața personală, familială cât și de sănătatea polițiștilor fără să-l mustre în vreun fel conștiința, dar cu obiectivul bine stabilit de a-și păstra funcția și de transmite șefilor ierarhici „Raportez, nu sunt probleme!!!

Acesta își planifică efectivele cu încălcarea Ordinului M.A.I. 577/2008 și a Acordului colectiv privind raporturile de serviciu, prin aceea că nu respectă orele de intrare în serviciu ale polițiștilor (există situații când polițiștii intră în serviciu la ora 04:00), îi planifică în serviciu mai mult de 12 ore fără a dispune în scris efectuarea de ore suplimentare și nu le acordă timpul de refacere a capacității de muncă (24 de ore după 12 ore pe timp de zi și 48 de ore după 12 ore efectuate pe timp de noapte).

Pe lângă toate aceste aspecte, de parcă nu ar ajunge, nu există un registru cu privire la orele lucrate suplimentar mai „proaspăt” de luna iunie 2013, delegările se fac „verbal”, pentru că e prea greu să fie urmată procedura din Ordinul M.A.I. 298/2011 iar în planurile de acțiune pe linia respectării normelor de circulație rutieră, sunt incluși toți polițiștii, fie că sunt avizați să aplice contravenții la O.U.G. 195/2002, fie că nu.

Este inadmisibil ca asemenea abuzuri, tolerate de-a lungul timpului atât de șefii ierarhici, cât și de liderii sindicali, să mai continue.

În sensul aspectelor prezentate mai sus, am sesizat Direcția Control Intern din cadrul I.G.P.R. despre aceste nereguli dar și despre posibile aspecte care ar putea îmbrăca o formă penală prin evidențierea nereală a orelor lucrate de polițiști în pontajele trimise către organul financiar.

V-am prezentat acest caz pentru că mulți dintre dumneavoastră vă aflați în situații similare însă nu aveți cui să cereți ajutorul pentru a interveni, dat fiind faptul că majoritatea celorlalți lideri sindicali, ori sunt șefi profesionali ori mimează lupta sindicală. Pentru a semnala abuzuri de această natură, dar și alte încălcări ale drepturilor voastre, vă rugăm să ne scrieți pe presedinte@snapromania.ro, sub protecția anonimatului.

Pentru a-l vedea pe șeful despre care facem vorbire, într-o acțiune specifică de prevenire, „live”, accesați site-ul http://www.youtube.com/watch?v=Q4uzv0Ui3Tc.

Biroul Executiv Central

 

Către: INSPECTORATUL GENERAL AL POLITIEI ROMANE DIRECȚIA CONTROL INTERN
In atenţia: D-lui comisar șef de poliție Sandu TUDOR, Director   

Vă sesizăm cu privire încălcarea prevederilor Legii 360/2002 privind Statutul Polițistului, Acordului colectiv privind raporturile de serviciu și Ordinului M.A.I. 577/2008.

În fapt, la nivelul Biroului Județean Transporturi Feroviare Buzău, nu se respectă nici cele mai elementare reguli de planificare în serviciu a polițiștilor.

Astfel, polițiștii intră în serviciu la alte ore decât cele stabilite conform dispozițiilor de la nivelul unității, respectiv 08:00 și 20:00.

Prin modul de planificare, șeful unității, cu știință, îi programează peste norma de 12 ore și fără a dispune în scris efectuarea de ore suplimentare. Anterior lunii iunie registru pentru ore suplimentare nu a existat, astfel polițiștii au fost grav prejudiciați ca urmare a imposibilității de a demonstra că au efectuat ore suplimentare. Ca urmare a acestui fapt, avem întemeiate suspiciuni să apreciem că situațiile centralizatoare cu orele lucrate de polițiști întocmite de cms. șef Bărbulescu, care sunt trimise organelor financiare, nu corespund cu orele efectiv lucrate de polițiști conform buletinului posturilor.

De asemenea, starea de sănătate a polițiștilor este grav afectată ca urmare a neacordării repausului pentru refacerea capacității de muncă, respectiv 24 de ore după 12 ore efectuate pe timp de zi și 48 de ore după 12 ore efectuate pe timp de noapte, deși șeful unității are obligația de a asigura condiții de natură să le ocrotească sănătatea, integritatea fizică și psihică a subordonaților.

Totodată, șeful unității le-a dispus polițiștilor din subordine să acționeze pe linia respectării normelor de circulație rutieră deși unii dintre aceștia nu au avizul IGPR pentru a constata contravenții la OUG 195/2002. În acest sens, unul dintre polițiștii din subordine a fost cercetat pentru infracțiunea de abuz în serviciu și sancționat cu amendă administrativă.

Mai precizăm că acțiunea managerială a acestui șef este lipsită de orice element de legalitate. În acest sens exemplificăm cazul unui subordonat de-al său pe care l-a delegat la o altă structură și care a fost ultragiat, însă din cauza lipsei actelor de delegare, a fost „determinat” să renunțe la orice sesizare.

Toate aceste aspecte semnalate persistă de mai mulți ani fără ca cineva să ia atitudine față de aceste grave abuzuri și cu toate că reprezentantul nostru, de la nivelul Biroului Teritorial Buzău, a încercat, în repetate rânduri, să-l determine pe cms. șef Bărbulescu să respecte prevederile în vigoare, ne-am lovit de un refuz constant al acestuia și de o totală indiferență manifestată pentru respectarea drepturilor profesional ale subordonaților săi.

Având în vedere aceste aspecte, pentru încălcarea prevederilor art. 5 din Legea 360/2002, ale art. 8 alin. 2, art. 13, art. 13 alin. 4, art. 20 din Ordinul M.A.I. 577/2008, ale art. 5 alin. 5 din Ordinul M.A.I. 298/2011 și ale art. 13 alin. 1, art. 24, art. 25 alin. 3, art. 26 alin. 2 din Acordul colectiv privind raporturile de serviciu, solicităm, în temeiul art. 19 din Ordinul M.A.I. 400/2004 demararea cercetării prealabile pentru constatarea existenței/inexistenței abaterilor disciplinare prevăzute de art. 12 din Ordinul M.A.I. 400/2004. De asemenea invederăm prevederile imperative ale art. 20 din Ordinul M.A.I. care stipulează că încălcarea prevederilor ordinului atrage după sine sancțiunile prevăzute de actele normative. Cu privire la eventualele prejudicii materiale aduse polițiștilor prin evidețierea defectuoasă a orelor prestate de polițiști, vă rugăm să analizați dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanei sau abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi.

Anexăm un model a planificării de pe mai multe zile din luna iunie 2013.

 

Cu stimă,
Iulian SURUGIU

PREŞEDINTE SINDICATUL NAŢIONAL AL AGENŢILOR DE POLIŢIE 
 
Conferinta Nationala SNAP 2015
 
Protest 1 Iunie Miting
 
 
Sindicalistii din Politie s-au intilnit cu seful IPJ Bacau   |   16.09.2012   |  
www.bacaulive.ro
liderii de sindicat au avut o intrevedere cu seful Inspectoratului de Politie Judetean Bacau caruia i-au reprosat faptul ca drepturile lor ...
Poliţia Constanţa tergiversează intenţionat un proces!   |   17.05.2012   |  
www.cugetliber.ro
În ziua de 18.05.2011 Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din I.P.J. Neamţ, la iniţiativa preşedintelui Biroului Teritorial Neamţ din Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din Romania, Agent şef de poliţie . ...
Şeful Poliţiei Constanţa riscă să fie amendat de instanţă   |   04.05.2012   |  
www.cugetliber.ro
În ziua de 18.05.2011 Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din I.P.J. Neamţ, la iniţiativa preşedintelui Biroului Teritorial Neamţ din Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din Romania, Agent şef de poliţie . ...
BT Neamt - Incurajeaza lupa impotriva consumului de droguri   |   23.05.2011   |   www.evenimentul.ro
În ziua de 18.05.2011 Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din I.P.J. Neamţ, la iniţiativa preşedintelui Biroului Teritorial Neamţ din Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din Romania, Agent şef de poliţie . ...
Protest cu furca-n gat  |   21.10.2010  |   www.monitorulneamt.ro
Politistii se "bat" intre ei   |   17.08.2010  |   www.ziarulceahlaul.ro
In vremuri atit de grele incit si hirtia de scris este la mare pret in politie, Sindicatul Agentilor acuza Sindicatul Politistilor si Personalului Contractual de practici imorale. Tendentios, liderul SNAP Neamt, agentul Ioan Canarau numeste sindicatul pe care l-a parasit SNPPCR...
Politistii nemteni sun solidari cu subofiterul dambovitean batut   |   08.09.2010  |   www.realitateamedia.ro
Subofiterii si ofiterii Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Neamt si-au exprimat ingrijorarea vizavi de tot mai desele cazuri in care oamenii legii sunt agresati. De asemenea, politistii isi arata sustinerea pentru colegul lor de la IJP Dambovita...
Politistii acuza lipsa de protectie si legislatia oarba   |   08.09.2010  |   www.monitorulneamt.ro
Printr-un comunicat remis presei, Ioan Canarau, presedintele Biroului Teritorial Neamt al Sindicatului National al Agentilor de Politie (SNAP), isi exprima regretul fata de cele intimplate cu colegul lor din Tirgoviste, care se zbate intre viata si moarte dupa ce ...
Agentii de politie, invitati sa adere la un sindicat care sa-i reprezinte doar pe ei   |   17.08.2010  |   www.monitorulsv.ro
Sindicatul National al Agentilor de Politie din Romania, organism infiintat in tara de aproximativ trei ani, cauta membri si in judetul Suceava, agentii din judet fiind invitati sa adere la sindicat, pentru a li se apara drepturile. ...
Ziua Copilului - profesorii protesteaza in strada   |  27.05.2010
Peste cinci mii de profesori vor iesi in strada pe 1 iunie 2010. Membrii Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP) alaturi de cei din cadrul aliantei Sindicale Gh. Asachi, respectiv al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) au programat ...
Politistii ieseni isi iau scaunele si calculatoarele acasa   |  31.05.2010
Protest inedit al politistilor ieseni. Astazi, oamenii legii vor lasa birourile goale: isi vor lua scaunele si calculatoarele acasa. Pentru ca nu au voie sa faca greva, politistii ieseni vor recurge la alte forme de protest, cu respectarea legii in vigoare. ...
 
NORME METODOLOGICE PRIVIND ACORDAREA DE AJUTOARE FINACIARE
Sindicatul National al Agentilor de Politie acorda membrilor sai ajutoare financiare astfel:
• Ajutor pentru cheltuieli de inmormantare
• Ajutor pentru cazuri de vatamare corporala grava survenite in timpul si ca urmare a indeplinirii atributiilor de serviciu; ...
 
 

Organizatie in parteneriat cu
National Association of Police Organizations (NAPO)

 
brokersasist Oferte speciale asigurari pentru membrii S.N.A.P.
 
vodafone Oferte speciale pentru membrii S.N.A.P.
 
orange Oferte speciale pentru membrii S.N.A.P.
CaliVita - Sănătate pentru polițiști CaliVita - Sănătate pentru polițiști
 
 
SALVATI POLITIA ROMANA!
 
contact snap
 
Biroul Executiv Central S.N.A. P. Sediul Administrativ,
Str. Mihai Voda, nr.17, et.2 cam.201, Casa de Cultura a MAI, sector 5, Bucuresti
Telefon / Fax: (+40)- 21.3100414
Tel: (+40)- 021/3037080 int. 30512, 30513
Mobil: -
E-mail: presedinte@snapromania.ro
 
Parteneri snap
 
 
 
 
HomeComunicateViziune SNAPObiective SNAPOrgane de conducereActe normativeAbuzuriAdeziuneContactAcces membrii
Copyright © 2010 snapromania.ro. Toate drepturile rezervate.