Sindicatul National al Agentilor de Politie
Home Comunicate Viziune SNAP Obiective SNAP Organe de conducere Acte normative Abuzuri Adeziune Contact
AFILIAT LA FEDERATIA SINDICATELOR DEMOCRATICE A POLITISTILOR DIN ROMANIA
"ALEXANDRU IOAN CUZA"
DIN CADRUL BLOCULUI NATIONAL SINDICAL

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

comunicate
 
Comunicat precizari B.T. Neamt   |  12-09-2013

Pentru cei care se dau de ceasu' morţii să mintă cu neruşinare spunând că îl atacăm pe D-nu Ursu pentru că s-a retras din SNAP postăm un extras din adresa nr.421 din 21.08.2013 a BT Neamţ, zi în care acesta a hotărât să plece din organizaţie.

Poate credea că dacă este membru SNAP vom tolera abuzurile dumnealui.
Niciodata !

 

Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din România

Biroul Teritorial Neamţ

Către: Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ,
În atenţia: d-lui Inspector Şef, Comisar şef de poliţie Tablan Costel-Paul,

Suntem nevoiţi să supunem din nou atenţiei dvs. problemele generate de nerespectarea programului de lucru la posturile de poliţie.

Am înţeles neputinţa financiară şi criticăm pasivitatea celor cu atribuţii în a controla dacă drepturile poliţiştilor sunt respectate.

De aceea, organizaţia noastră sindicală a hotărât să demareze o acţiune de identificare a tuturor problemelor cu care se confruntă această categorie de poliţişti.
În perioada 12-19.08.2013 subsemnatul şi domnul Stroe Viorel, vicepreşedinte SNAP, ne-am deplasat la majoritatea posturilor de poliţie de pe raza judeţului Neamţ răspunzând astfel solicitării dvs. de a prezenta cazuri concrete de nerespectare a normelor legale privind programul de lucru al poliţiştilor şi abuzurile pe care le comit cei care ar trebui să vegheze la respectarea legii.

Am fost sesizaţi despre o situaţie mai deosebită referitoare la relaţiile dintre şeful Secţiei de poliţie Săbăoani şi agenţii de poliţie de la post.

Aşa cum am mai precizat şi cu prilejul altor discuţii şeful secţiei de poliţie Cms. şef Ursu Constantin întreţine o stare de tensiune în rândurile agenţilor de poliţie cu care se comportă foarte urât, dictatorial determinandu-i pe unii să decidă să se pensioneze decât să mai lucreze împreună cu acesta. Exemplificăm cazul Asp. T care din cauza comportamentului şi atitudinii şefului de secţie intenţionează să se pensioneze. În mod abuziv şeful de secţie cu girul şefului Poliţiei Roman, a dispus atenţionarea Asp. T pentru că nu a răspuns la telefonul personal deşi era planificat la permanenţă.

Şeful secţiei controleză dosarele poliţiştilor fără acordul sau în baza rezoluţiei procurorului de caz.
Ag.p P a dobândit o serie de afecţiuni medicale grave, irecuperabile pe fondul stresului provocat de şeful de secţie care, deasemenea îi vorbeşte foarte urât, o ameninţă şi îi sugerează să-şi dea demisia.
Ofiţerul de poliţie a modificat şi a făcut adăugiri în fişele de evaluare anuale ale agenţilor de poliţie, contrar normelor legale în vigoare, schimbând notările şefilor de post.

A dobândit un obicei pe cât de bizar pe atât de nelegal, respectiv acela de a suna din oră în oră subalternii pentru a verifica zonele în care se află şi dacă la ora 08.00 sunt în postul de poliţie.

Deasemenea acesta foloseşte informaţii confidenţiale din dosarele personale ale poliţiştilor pe care mai apoi le vehiculează şi provoacă stări de disconfort prin expunerea publică a acestora.
Şeful secţiei de poliţie refuză în mod nejustificat aprobarea concediilor de odihnă şi compensarea orelor suplimentare efectuate de poliţişti.

Acesta îi ameninţă pe poliţişti că îi filmează şi că va folosi imaginile împotriva lor.

Deasemenea obligă anumite persoane să declare că au dat foloase necuvenite poliţiştilor.

Acesta obligă poliţiştii din subodine să participe la acţiuni prelungite fără compensarea orelor suplimentare.

Îi obligă pe poliţişti să folosească maşinile personale la intervenţiile 112, din timpul lor liber şi fără compensarea orelor suplimentare efectuate astfel. Asp. E, fiind planificat la permanentă a afectuat 5 deplasări la sesizări 112 pe perioada unui week-end, cu maşina personală, fără vreo compensare a cheltuielilor.

În ultimele luni poliţiştii au efectuat ore de noapte fără ca acestea să fie evidenţiate în documente şi fără a fi plătite.

Şeful de secţie a refuzat să elibereze ordin de serviciu la plecarea în concediu a Ag. p P, acest document fiidu-i eliberat după doua săptămâni de la întoarcere.

La intervenţiile 112 poliţiştii sunt obligaţi să sune de pe telefoanele personale cetăţenii apelanţi şi să solicite de la aceştia informaţii suplimentare.

Desemenea, şeful de secţie a refuzat eliberarea unui ordin de serviciu pentru deplasărea Ag.p P la spital, în baza unor documente eliberate de Centrul Medical Neamţ al MAI.

Solicităm pe această cale să dispuneţi efectuarea unei evaluări psihologice a domnului Cms. şef Ursu Constantin şi tragerea acestuia la răspundere pentru multitudinea de abuzuri comise. Propunem schimbarea dumnealui din funcţia de şef de secţie.

Cu stimă,

PREŞEDINTELE BIROULUI TERITORIAL NEAMŢ AL SINDICATULUI NAŢIONAL AL AGENŢILOR DE POLIŢIE

CĂNĂRĂU IOAN 
 
Conferinta Nationala SNAP 2015
 
Protest 1 Iunie Miting
 
 
Sindicalistii din Politie s-au intilnit cu seful IPJ Bacau   |   16.09.2012   |  
www.bacaulive.ro
liderii de sindicat au avut o intrevedere cu seful Inspectoratului de Politie Judetean Bacau caruia i-au reprosat faptul ca drepturile lor ...
Poliţia Constanţa tergiversează intenţionat un proces!   |   17.05.2012   |  
www.cugetliber.ro
În ziua de 18.05.2011 Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din I.P.J. Neamţ, la iniţiativa preşedintelui Biroului Teritorial Neamţ din Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din Romania, Agent şef de poliţie . ...
Şeful Poliţiei Constanţa riscă să fie amendat de instanţă   |   04.05.2012   |  
www.cugetliber.ro
În ziua de 18.05.2011 Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din I.P.J. Neamţ, la iniţiativa preşedintelui Biroului Teritorial Neamţ din Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din Romania, Agent şef de poliţie . ...
BT Neamt - Incurajeaza lupa impotriva consumului de droguri   |   23.05.2011   |   www.evenimentul.ro
În ziua de 18.05.2011 Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din I.P.J. Neamţ, la iniţiativa preşedintelui Biroului Teritorial Neamţ din Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din Romania, Agent şef de poliţie . ...
Protest cu furca-n gat  |   21.10.2010  |   www.monitorulneamt.ro
Politistii se "bat" intre ei   |   17.08.2010  |   www.ziarulceahlaul.ro
In vremuri atit de grele incit si hirtia de scris este la mare pret in politie, Sindicatul Agentilor acuza Sindicatul Politistilor si Personalului Contractual de practici imorale. Tendentios, liderul SNAP Neamt, agentul Ioan Canarau numeste sindicatul pe care l-a parasit SNPPCR...
Politistii nemteni sun solidari cu subofiterul dambovitean batut   |   08.09.2010  |   www.realitateamedia.ro
Subofiterii si ofiterii Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Neamt si-au exprimat ingrijorarea vizavi de tot mai desele cazuri in care oamenii legii sunt agresati. De asemenea, politistii isi arata sustinerea pentru colegul lor de la IJP Dambovita...
Politistii acuza lipsa de protectie si legislatia oarba   |   08.09.2010  |   www.monitorulneamt.ro
Printr-un comunicat remis presei, Ioan Canarau, presedintele Biroului Teritorial Neamt al Sindicatului National al Agentilor de Politie (SNAP), isi exprima regretul fata de cele intimplate cu colegul lor din Tirgoviste, care se zbate intre viata si moarte dupa ce ...
Agentii de politie, invitati sa adere la un sindicat care sa-i reprezinte doar pe ei   |   17.08.2010  |   www.monitorulsv.ro
Sindicatul National al Agentilor de Politie din Romania, organism infiintat in tara de aproximativ trei ani, cauta membri si in judetul Suceava, agentii din judet fiind invitati sa adere la sindicat, pentru a li se apara drepturile. ...
Ziua Copilului - profesorii protesteaza in strada   |  27.05.2010
Peste cinci mii de profesori vor iesi in strada pe 1 iunie 2010. Membrii Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP) alaturi de cei din cadrul aliantei Sindicale Gh. Asachi, respectiv al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) au programat ...
Politistii ieseni isi iau scaunele si calculatoarele acasa   |  31.05.2010
Protest inedit al politistilor ieseni. Astazi, oamenii legii vor lasa birourile goale: isi vor lua scaunele si calculatoarele acasa. Pentru ca nu au voie sa faca greva, politistii ieseni vor recurge la alte forme de protest, cu respectarea legii in vigoare. ...
 
NORME METODOLOGICE PRIVIND ACORDAREA DE AJUTOARE FINACIARE
Sindicatul National al Agentilor de Politie acorda membrilor sai ajutoare financiare astfel:
• Ajutor pentru cheltuieli de inmormantare
• Ajutor pentru cazuri de vatamare corporala grava survenite in timpul si ca urmare a indeplinirii atributiilor de serviciu; ...
 
 

Organizatie in parteneriat cu
National Association of Police Organizations (NAPO)

 
brokersasist Oferte speciale asigurari pentru membrii S.N.A.P.
 
vodafone Oferte speciale pentru membrii S.N.A.P.
 
orange Oferte speciale pentru membrii S.N.A.P.
CaliVita - Sănătate pentru polițiști CaliVita - Sănătate pentru polițiști
 
 
SALVATI POLITIA ROMANA!
 
contact snap
 
Biroul Executiv Central S.N.A. P. Sediul Administrativ,
Str. Mihai Voda, nr.17, et.2 cam.201, Casa de Cultura a MAI, sector 5, Bucuresti
Telefon / Fax: (+40)- 21.3100414
Tel: (+40)- 021/3037080 int. 30512, 30513
Mobil: -
E-mail: presedinte@snapromania.ro
 
Parteneri snap
 
 
 
 
HomeComunicateViziune SNAPObiective SNAPOrgane de conducereActe normativeAbuzuriAdeziuneContactAcces membrii
Copyright © 2010 snapromania.ro. Toate drepturile rezervate.