Sindicatul National al Agentilor de Politie
Home Comunicate Viziune SNAP Obiective SNAP Organe de conducere Acte normative Abuzuri Adeziune Contact
AFILIAT LA FEDERATIA SINDICATELOR DEMOCRATICE A POLITISTILOR DIN ROMANIA
"ALEXANDRU IOAN CUZA"
DIN CADRUL BLOCULUI NATIONAL SINDICAL
comunicate
 
Abuzuri comise de ofiteri, sistemul se pune in miscare...impotriva agentilor de politie!   |  08-11-2013

Locatie: Centrul Medical Judetean al MAI Mehedinti, unitate aflata in subordinea si sub directa indrumare a Directiei Medicale a MAI.

In luna martie anul 2011, la comanda  Centrului Medical Judetean al  MAI Mehedinti a fost imputernicit domnul Comisar Sef de politie Dr. Diaconu Ion, imputernicirece i-a fost acordata in urma probei cu ,,interviu” data la Bucuresti. Cu totul intamplator, de ani multi la rand este vecin de scara cu sotia domnului senator PDL Mihai Stanisoara, respectiv doamna Anca Stanisoara, actionari la mai multe societati, printre care si la Societatea Ralservice, societate care detine in municipiul Drobeta Turnu Severin  si o farmacie.

Imediat dupa ce a fost instalat in functia de Sef al Centrului Medical Judetean al MAI Mehedinti domnul Dr. Diaconu Ion a inceput sa efectueze operatiuni financiare cu societatea mai sus amintita, dirijand toti politistii spre a ridica medicamente prescrise in retete de la aceasta farmacie cu scopul clar de a ridica valoarea facturilor intocmite si decontate din bugetul MAI cu  multe zerouri.

In luna iulie 2011 doctorul Diaconu Ion avertizeaza Directia Medicala ca a epuizat bugetul destinat medicamentelor pentru politisti, conform adresei cu nr.3669206/18.07.2011.

In acest sens, avertizeaza ca a luat masura ca politistilor sa le fie ingradit dreptul la medicamente gratuite, in realitate insa, in tot acest timp, doctorul Diaconu Ion prescria, in multe cazuri fictive, retete ,,fara pacient” sau retete colegilor si prietenilor cu functii mari.

Agentii de politie bolnavi erau sfatuiti sa faca ,,gargara cu sare”, sa mamance multe fructe sau sa mearga la farmacie sa-si cumpere medicamente.

Agenti de politie care au curajul sa sesizeze ce se intampla in Centrul Medical Judetean Mehedinti:

Agent Sef Princ. Taroi Valeriu, asistent medical principal si Kinetoterapeut-din cadrul CMJ              Mehedinti.

Agent Princ. de politie Brozba Laurentiu-Gabriel, politist de frontiera in cadrul ITPF Timisoara, kinetoterapeut si sofer pe ambulanta CMJ Mehedinti.

In situatia cunoasterii atitudinii si faptelor Sefului CMJ Mehedinti, a dr. Diaconu Ion, a constientizarii obligatiilor prevazute de Statutul Politistului si oripilati de atitudinea acestuia neconforma cu calitatea de salariat al MAI, in luna decembrie 2012 au sesizat serviciul de Investigare a fraudelor din cadrul IPJ Mehedinti si DGA Mehedinti in vederea dispunerii masurilor legale in ceea ce-l priveste pe cms. sef dr. Diaconu Ion. In acest sens si pentru a putea proba faptele pe care le-au sesizat, au prezentat organelor mai sus amintite o serie de inscrisuri, neconstituite in documente clasificate sau formulare cu regim special, dar care aveau valoare financiara si care fusesera decontate din bugetul MAI catre farmacia mai sus amintita, dar si catre farmacia Remedia Farm cu care se derulau operatiuni financiare asemanatoare.

In timp ce marea majoritate a politistilor nu beneficiau de medicamente gratuite, iar pensionarii se inghesuiau si se certau pentru o fiola de vaccin antigripal, unii aveau acces nelimitat la:

     - sampoane,vitamine scumpe, diverse suplimente alimentare;

     - produse pentru slabit, pentru mentinerea siluetei;

     - prostamol, lioton, fastum-gel,etc.

Pe lista de prioritati si foarte bolnavi, cu retete de zeci de milioane cine credeti ca se aflau? Unele cadre medicale din Centrul Medical Judetean Mehedinti, din serviciul financiar al unitatii si salariate de la farmacia Remedia Farm.

IPJ Mehedinti precum si DGA Mehedinti au intocmit materialul de sesizare penala si l-au trimis organelor de Parchet competente astfel ca, in cele din urma dosarul a ajuns la nivelul Serviciului Teritorial DNA Craiova.

Tot in aceasta cauza a fost sesizata si Directia Medicala a MAI pentru a dispune masuri de verificare si control a activitatii din aceasta unitate, precum si Corpul de Control al MAI.

Pe parcusrsul anului 2013 au fost desfasurate :

- un control al  Directiei Medicala a MAI;

- un control al  Corpului de Control al MAI.

Ambele unitati ierahice au constatat  abateri pe linia contractelor cu farmaciile, a modului de prescriere si decontare a medicamentelor, a achizitiilor publice, in acest sens demarandu-se cercetari prelabile si sesizari penale catre organele de Parchet competente.

Pana la aceasta data, Ministerul Afacerilor Interne nu a reusit sa sanctioneze nicio persoana implicata, Comisarul Sef Diaconu Ion fiind in continuare ordonator de credite, deruland contracte si operatiuni financiare cu aceleasi farmacii.

In consecinta, cms. sef dr. Diaconu Ion nu a mai rezistat presiunilor si a inceput sa faca tot felul de amenintari, ajutat si de alte persoane influente, asupra asistentului medical Taroi Valeriu, cat si asupra politistului de frontiera Brozba Laurentiu-Gabriel.

Anul 2013, pentru ag. pr. Brozba Laurentiu-Gabriel, s-a constituit intr-un lung sir de internari la comanda spre sectii de psihiatrie, amenintat fiind atat el, cat si sefii lui ierarhici de catre dr. Diaconu Ion si de Inspectorul sef de la ITPF Timisoara, cms. sef Mirescu Ion, sotul contabilei Centrului Medical Judetean Mehedinti, doamna cms. sef Mirescu Ioana, aceasta din urma fiind si dumneaei abonata cu calitate de ,,pacienta” la bunele tratamente si medicamente oferite de catre farmaciile mai sus mentionate. In urma a doua internari, una in Spitalul Militar Craiova si alta in Spitalul MAI Bucuresti, internari care au durat aproximativ 30 de zile, iar dupa examinari medicale de specialitate, expertize, testari psihologice, s-a concluzionat ca nu exista nici o afectiune psihiatrica, acest fapt find consemnat in deciziile medicale.

Inspectorul sef al ITPF Timisoara, cms. sef Mirescu Ion a dispus cercetarea prelabila pentru acuze si calomnii aduse dr. Diaconu Ion, dispunand ofiterului  desemnat cu cercetarea prealabila, dar si altor subordonati din compartimentul de control sa clasifice documente din dosarul de cercetare pentru a limita accesul personal al politistului Brozba Laurentiu la materialul de sesizare si la probele administrate.

Dr. Diaconu Ion, incalcand prevederile legale, abuzand si uzurpand de calitatea pe care o are, intocmeste o adresa catre serviciul rutier al IPJ Mehedinti pe numele politistului de frontiera, cerand  suspendarea dreptului de a mai conduce autovehicule pe drumurile pubilce, aceasta adresa creand efecte in prezent.

In realitate, aceste abuzuri fara precedent se exercita asupra unei persoane care nu a facut altceva decat datoria de politist, care este apreciat la serviciu de sefii sai si de colegi, care pana la data la care a facut sesizarea impotriva Sefului Centrului Medical Judetean Mehedinti nu a fost niciodata sanctionat, care a fost evaluat cu calificative bune si foarte bune, care s-a imbolnavit in timpul si din cauza indeplinirii serviciului in cadrul politiei de frontiera datorita factorilor de mediu, a oboselii, a intemperiilor, care incearca cu disperarea unui om corect sa-si intretina familia, cei doi parinti bolnavi si cei doi copii si care este pus la zid de catre oameni influenti, cu grade si functii mari care se pare ca nu pot fi opriti de catre tot aparatul MAI, din cauza epoletilor, reusind sa adune decat doua trese in cei 23 ani de activitate. 

Ag. sef pr. Taroi Valeriu, asistent medical principal, aflat in subordinea directa a dr. Diaconu Ion cu o vechime de 20 ani in cadrul MAI:

- evaluat profesional pentru activitatea din anul 2012, de cine credeti? Cms.sef dr. Diaconu Ion, cu cel mai mic calificativ din Centrul Medical Judetean Mehedinti, evaluare ce a fost  contestata la Directia Medicala a MAI, calificativul ramanand neschimbat .

-  evaluat profesional pentru activitatea din anul 2013 de cine credeti? Tot de cms.sef dr. Diaconu Ion, probabil la fel sau mai rau. In data de 06.08.2013 a cerut printr-un raport scris un exemplar din fisa postului, la care dr. Diaconu Ion nu a binevoit nici pana la aceasta data sa ii dea un raspuns in acest sens.

- cinci avertismente pentru abateri imaginare ale domnului doctor, in conditiile in care pe toata durata activitatii lui de 20 ani nu a primit nici o sanctiune disciplinara, a fost evaluat de catre toti sefii lui cu calificative foarte bune, a primit solda de merit, a  fost evidentiat pentru activitatea si conduita lui profesionala.

- in cadrul sedintelor saptamanale de lucru primeste amenintari aducandu-i permanent la cunostiinta ca a  sustras documente de la serviciu si ca “o sa vad eu ce o sa patesc”,etc.

- amenintarea si intimidarea conduceri scolii postliceale sanitare din Drobeta Turnu Severin, unde se inscrisese si obtinuse un loc bugetat pentru a-si perfectiona pregatirea profesionala, motiv pentru care a  fost nevoit, pana la definitivarea acestui conflict, sa isi inghete anul scolar.

- a fost reclamat de catre dr. Diaconu Ion, in calitate de pacient si de catre fina acestuia, doamna Tiu Angelica la Ordinul Asistentilor Medicali filiala Mehedinti si Bucuresti, pentru asa-zise fapte de incalcare a confidentialitatii datelor medicale ale pacientului, adica a divulgat eliberarea unei retete cu medicamente pentru prostata, scrisa chiar de catre Dr.Diaconu Ion, unui pacient de sex feminin, mai exact finei acestuia. Consideram ca domnul Diaconu Ion este singurul medic de pe mapamond care a reusit aceasta performanta, respectiv sa  diagnosticheze o femeie cu Adenom de prostata si sa-i recomande Prostamol.     

In concluzie, este foarte greu sa reclami  coruptia si abuzurile din interiorul institutiei MAI, iar odata ce ai incercat acest lucru “ai dat de dracu”! Insa, nu au  putut sa stea impasivi, in timp ce ei cunoasc realitatea, gandindu-se la sutele de colegi care aveau nevoie de medicamente, care erau foarte bolnavi si pe care domnul Dr. Diaconu Ion ii sfatuia sa mearga sa-si cumpere medicamente sau sa faca gargara cu apa cu sare, in timp ce banii din bugetul MAI destinati medicamentelor erau cheltuiti si dirijati care unde incotro.

Tot in cadrul Centrului Medical Judetean Mehedinti, din cauza atitudinii Dr. Diaconu Ion, a abuzurilor sale, a actiunilor de intimidare si de santaj, au ales sa paraseasca unitatea:

- Comisarul Sef Dr. Constantinescu Alin, un om si un medic deosebit, care la varsta de 53 ani, nu a mai putut suporta nedreptatile si atitudinea sefului centrului medical si a ales sa se pensioneze anticipat, medical, starea acestuia de sanatate fiind si ea influentata negativ prin abuzurile asupra acestuia;

- Comisarul Sef Dr. Bolboase Dorel, medic primar medicina interna, medicul Inspectoratului de Jandarmi Mehedinti, care a ajuns ca pe sfarsitul carierei de ofiter sa aleaga sa paraseasca Centrul Medical Judetean Mehedinti, sa ceara mutarea in judetul Calarasi, unde era o functie vacanta, departe de familie si de colegii cu care a lucrat in Mehedinti;

- Tehnicianul dentar Radovici Daniel, personal contractual, a ales sa plece cu demisie din cadrul MAI oripilat si grav afectat de atitudinea Dr. Diaconu Ion, chiar daca a dat dovada de un inalt nivel de pregatire profesionala, foarte apreciat in colectiv.

Probabil ca lista este dechisa, iar doctorul Diaconu Ion, in aceptiunea sa, si investit ca sef intr-o unitate in care se pare ca  doreste sa ramana singur, continua sa-si exercite capacitatile sale manageriale cu o atitudine si un comportament dictatorial, sub ochii ingaduitori ai Directiei Medicale a MAI si a ministerului in sine.

Biroul Executiv Central 
 
Conferinta Nationala SNAP 2015
 
Protest 1 Iunie Miting
 
 
Sindicalistii din Politie s-au intilnit cu seful IPJ Bacau   |   16.09.2012   |  
www.bacaulive.ro
liderii de sindicat au avut o intrevedere cu seful Inspectoratului de Politie Judetean Bacau caruia i-au reprosat faptul ca drepturile lor ...
Poliţia Constanţa tergiversează intenţionat un proces!   |   17.05.2012   |  
www.cugetliber.ro
În ziua de 18.05.2011 Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din I.P.J. Neamţ, la iniţiativa preşedintelui Biroului Teritorial Neamţ din Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din Romania, Agent şef de poliţie . ...
Şeful Poliţiei Constanţa riscă să fie amendat de instanţă   |   04.05.2012   |  
www.cugetliber.ro
În ziua de 18.05.2011 Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din I.P.J. Neamţ, la iniţiativa preşedintelui Biroului Teritorial Neamţ din Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din Romania, Agent şef de poliţie . ...
BT Neamt - Incurajeaza lupa impotriva consumului de droguri   |   23.05.2011   |   www.evenimentul.ro
În ziua de 18.05.2011 Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din I.P.J. Neamţ, la iniţiativa preşedintelui Biroului Teritorial Neamţ din Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din Romania, Agent şef de poliţie . ...
Protest cu furca-n gat  |   21.10.2010  |   www.monitorulneamt.ro
Politistii se "bat" intre ei   |   17.08.2010  |   www.ziarulceahlaul.ro
In vremuri atit de grele incit si hirtia de scris este la mare pret in politie, Sindicatul Agentilor acuza Sindicatul Politistilor si Personalului Contractual de practici imorale. Tendentios, liderul SNAP Neamt, agentul Ioan Canarau numeste sindicatul pe care l-a parasit SNPPCR...
Politistii nemteni sun solidari cu subofiterul dambovitean batut   |   08.09.2010  |   www.realitateamedia.ro
Subofiterii si ofiterii Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Neamt si-au exprimat ingrijorarea vizavi de tot mai desele cazuri in care oamenii legii sunt agresati. De asemenea, politistii isi arata sustinerea pentru colegul lor de la IJP Dambovita...
Politistii acuza lipsa de protectie si legislatia oarba   |   08.09.2010  |   www.monitorulneamt.ro
Printr-un comunicat remis presei, Ioan Canarau, presedintele Biroului Teritorial Neamt al Sindicatului National al Agentilor de Politie (SNAP), isi exprima regretul fata de cele intimplate cu colegul lor din Tirgoviste, care se zbate intre viata si moarte dupa ce ...
Agentii de politie, invitati sa adere la un sindicat care sa-i reprezinte doar pe ei   |   17.08.2010  |   www.monitorulsv.ro
Sindicatul National al Agentilor de Politie din Romania, organism infiintat in tara de aproximativ trei ani, cauta membri si in judetul Suceava, agentii din judet fiind invitati sa adere la sindicat, pentru a li se apara drepturile. ...
Ziua Copilului - profesorii protesteaza in strada   |  27.05.2010
Peste cinci mii de profesori vor iesi in strada pe 1 iunie 2010. Membrii Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP) alaturi de cei din cadrul aliantei Sindicale Gh. Asachi, respectiv al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) au programat ...
Politistii ieseni isi iau scaunele si calculatoarele acasa   |  31.05.2010
Protest inedit al politistilor ieseni. Astazi, oamenii legii vor lasa birourile goale: isi vor lua scaunele si calculatoarele acasa. Pentru ca nu au voie sa faca greva, politistii ieseni vor recurge la alte forme de protest, cu respectarea legii in vigoare. ...
 
NORME METODOLOGICE PRIVIND ACORDAREA DE AJUTOARE FINACIARE
Sindicatul National al Agentilor de Politie acorda membrilor sai ajutoare financiare astfel:
• Ajutor pentru cheltuieli de inmormantare
• Ajutor pentru cazuri de vatamare corporala grava survenite in timpul si ca urmare a indeplinirii atributiilor de serviciu; ...
 
 

Organizatie in parteneriat cu
National Association of Police Organizations (NAPO)

 
brokersasist Oferte speciale asigurari pentru membrii S.N.A.P.
 
vodafone Oferte speciale pentru membrii S.N.A.P.
 
orange Oferte speciale pentru membrii S.N.A.P.
CaliVita - Sănătate pentru polițiști CaliVita - Sănătate pentru polițiști
 
 
SALVATI POLITIA ROMANA!
 
contact snap
 
Biroul Executiv Central S.N.A. P. Sediul Administrativ,
Str. Mihai Voda, nr.17, et.2 cam.201, Casa de Cultura a MAI, sector 5, Bucuresti
Telefon / Fax: (+40)- 21.3100414
Tel: (+40)- 021/3037080 int. 30512, 30513
Mobil: -
E-mail: presedinte@snapromania.ro
 
Parteneri snap
 
 
 
 
HomeComunicateViziune SNAPObiective SNAPOrgane de conducereActe normativeAbuzuriAdeziuneContactAcces membrii
Copyright © 2010 snapromania.ro. Toate drepturile rezervate.