Sindicatul National al Agentilor de Politie
Home Comunicate Viziune SNAP Obiective SNAP Organe de conducere Acte normative Abuzuri Adeziune Contact
AFILIAT LA FEDERATIA SINDICATELOR DEMOCRATICE A POLITISTILOR DIN ROMANIA
"ALEXANDRU IOAN CUZA"
DIN CADRUL BLOCULUI NATIONAL SINDICAL
comunicate
 
Conferinta Nationala SNAP 2015   |  20-10-2015

În perioada 15 Octombrie - 17 Octombrie 2015, in localitatea Predeal, judetul Braşov  a avut loc Conferinta Naţionala a Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie. La acest eveniment au fost prezenţi 200 de reprezentanţi ai Birourilor Teritoriale şi ai Biroul Executiv Central.

Invitatul de onoare la acest eveniment a fost dl. Michael McHALE, President National Association of Police Organizations, SUA care a transmis mesajul a peste 280.000 de poliţişti americani.

La această dezbatere au mai fost invitaţi reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră,  Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă, Direcţiei Generale Anticorupţie, Academiei de Politie si a Blocului National Sindical care au adresat mesajul instituţiilor pe care le reprezintă şi au încercat să răspundă la cât mai multe întrebări formulate de catre  liderii SNAP.

Reprezentantul Ministerului Afacerilor Interne a dat citire mesajului transmis de catre viceprim-ministru pentru securitate nationala, Ministrul Afacerilor Internelor GABRIEL OPREA. 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

 

MESAJUL TRANSMIS DE CATRE VICEPRIM-MINISTRU PENTRU SECURITATE NATIONALA, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE

GABRIEL OPREA

 

Domnule Preşedinte al Sindicatului Agenţilor de Poliţie,
Doamnelor şi domnilor poliţişti,

Vă mulţumesc pentru invitaţia de a fi alături de dumneavoastră la această Conferinţă Naţională şi consider că acest lucru este o dovadă în plus a excelentei colaborări pe care o avem la nivelul cel mai înalt între conducerea Ministerului Afacerilor Interne şi cea a Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie.

Agenţii de poliţie reprezintă mai mult de jumătate din numărul total al poliţiştilor, iar munca lor se reflectă direct în imaginea şi prestanţa Poliţiei Române. De aceea, organizaţia dumneavoastră reprezintă în momentul de faţă un adevărat partener al Ministerului Afacerilor Interne. Aşadar, singura cale pe care o avem de urmat pentru binele poliţiştilor şi creşterea prestigiului acestora este să lucrăm împreună.

Acesta este principalul mesaj pe care vreau să vi-l transmit astăzi: atunci când e vorba de un domeniu atât de important cum este siguranţa naţională, de securitatea fiecăruia dintre români, trebuie să fim uniţi şi puternici.

Vreau totodată, să subliniez că dacă am reuşit lucruri importante pentru angajaţii ministerului, aceasta se datorează faptului că am avut un dialog permanent şi constructiv, că ne-am susţinut interesele comune şi că     ne-am luptat pentru venituri mai mari, pentru condiţii mai bune de muncă şi pentru obţinerea unor drepturi prin care să fie recunoscută importanţa socială a muncii poliţiştilor.

Aşa cum ştiţi foarte bine, sunt un om pragmatic, dedicat dezvoltării domeniului securităţii naţionale şi, aşa cum am promis la preluarea mandatului de ministru de interne, mă ţin de cuvânt în ceea ce mă angajez să fac. Respectarea promisiunilor făcute m-a caracterizat în toate funcţiile publice pe care le-am ocupat de-a lungul timpului în Guvern, dar şi în viaţa politică.

La începutul anului 2014 împreună cu reprezentanţii sindicatelor am trecut în revistă toate problemele privind drepturile legale ale poliţiştilor şi ne-am prioritizat o agendă comună de a le aduce la zi. La acest moment multe dintre aceste aspecte s-au transformat din teme de dialog sindical, în realizări concrete în beneficiul poliţiştilor. Iar aceste lucruri trebuie cunoscute de către toţi poliţiştii, mai ales pentru că la punerea lor în practică am lucrat împreună – minister şi sindicate.

În primul rând, am adus la normalitate o stare de fapt care priveşte absolvenţii promoţiilor şcolilor noastre. Astfel, începând cu anul 2014 am încadrat la zi toate promoţiile şi, în plus, am mărit cifrele de şcolarizare pentru a aduce, an de an, mai mulţi poliţişti în sistem. În paralel, ca o recunoaştere a meritelor celor care îşi fac datoria zi de zi pentru siguranţa românilor, în anul 2014 am avansat în grad înainte de termen peste 21.000 de angajaţi ai ministerului, iar anul acesta peste 13.800.

Din punct de vedere al respectării drepturilor poliţiştilor, am reglementat şi pus în plată cheltuielile de transport, norma de hrană şi drepturile de echipament, pe care le-am şi actualizat după mai bine de 7 ani. Norma de echipament se plăteşte de anul trecut lunar şi la termen, fără nicio întârziere, iar de la 1 octombrie, aşa cum ştiţi, norma de hrană a crescut cu 210 lei/lună.

Am deblocat situaţia privind sporul de 50% şi prin redistribuirea lui, am acordat majorări salariale pentru un număr mai mare de poliţişti.

Foarte importante şi cu impact major asupra salariului poliţiştilor au fost adoptarea Ordonanţei privind sporul de 75% pentru munca efectuată în zilele libere şi sărbători legale, dar şi creşterea salariilor prin acordarea unui spor distinct pentru poliţiştii care lucrează în poliţia judiciară şi, în mod special, cei care lucrează cu procurorii DIICOT.

Tot aici trebuie menţionat demersul consistent pe care îl facem acum la Ministerul Muncii pentru ca viitoarea lege a salarizării pentru funcţionarii din sistemul bugetar să vizeze o creştere substanţială, inclusiv pentru angajaţii MAI.

Nu vreau să vorbim acum de procente sau sume, dar pot să vă garantez că o să mă bat pentru ca această lege să însemne mai mulţi bani la salariile poliţiştilor.

Un pachet important de măsuri le-am luat pentru a întări solidaritatea şi camaraderia oamenilor din sistem. Am introdus în MAI un mecanism de protecţie pentru familiile angajaţilor care şi-au jertfit viaţa în misiune, acest sistem funcţionând în toate instituţiile din domeniul securităţii naţionale.

Aşa a fost posibil ca 6 copii ai unor foşti colegi căzuţi la datorie să fie înscrişi în instituţiile noastre de învăţământ, iar 11 soţii ale acestor eroi să poată fi angajate anul acesta în sistem, pentru a beneficia de un salariu decent şi pentru a-şi putea creşte copiii fără grija zilei de mâine.

În aceeaşi notă a recunoaşterii meritelor celor care şi-au dedicat viaţa apărării şi protejării românilor trebuie privită şi adoptarea noii legi privind pensiile militare, la realizarea căreia am muncit împreună anul acesta. Această lege este un demers reparatoriu şi o dovadă în plus a respectului faţă de cei care slujesc ţara sub jurământ.

În plan logistic, am avut ca obiectiv achiziţionarea de autospeciale pentru munca operativă, maşini noi care au ajuns în dotarea fiecărui inspectorat de poliţie. În acest program am achiziţionat deja la nivelul MAI 4.144 de maşini, urmând ca alte 430 să fie recepţionate în săptămânile următoare. Cele mai multe, peste 3.100 sunt destinate Poliţiei Române.

Față de toate aceste măsuri pe care le-am considerat fundamentale în creearea unui mediu benefic de muncă, în prezent suntem preocupați de creşterea prestigiului poliţistului şi întărirea autorităţii instituţiilor de aplicare a legii.

În acest sens, vreau să ştiţi că în urmă cu ceva timp am iniţiat un proiect de lege prin care propunem creşterea sancţiunilor pentru faptele de ultraj, mărind pedeapsa închisorii cu două treimi într-o logică juridică care ar urma să se aplice pentru descurajarea acţiunilor violente îndreptate împotriva reprezentanţilor autorităţilor statului – poliţişti, procurori, magistraţi.

Proiectul este la Ministerul Justiţiei, care are iniţiativă legislativă în domeniu, şi vă asigur, în calitate de lider în coaliţia de guvernare, că îl vom susţine în Parlament.

Știu că o temă constantă a activității sindicale o constituie modificarea statutului polițistului. Ca și dumneavoastră, îmi doresc o lege modernă, un statut în acord cu realitățile sociale, instituționale și profesionale reale pe care le presupune calitatea de polițist.

Este normal ca pentru cei care zi de zi își pun viața în pericol, stabilitatea și predictibilitatea carierei să fie dincolo de orice îndoială. Vorbim de o lege deosebit de importantă, care va produce efecte pe termen lung, o lege ale cărei implicații depășesc cadrul instituțional și care va produce efecte directe în planul siguranței cetățenilor și securității României. De aceea trebuie gândită bine pentru a fi integrată corespunzător în ansamblul măsurilor care privesc securitate națională.

Trebuie să ne asigurăm că forma finală a legii va fi cu adevărat în avantajul polițistului, că nu va crea dezechilibre în cadrul acestui corp profesional și că îi va proteja, în egală măsură, pe toți polițiștii.

De aceea, dialogul instituțional trebuie să continue pentru ca, împreună, să găsim soluțiile cele mai bune.  

 

Dragi colegi,

Un minister cu un număr atât de mare de angajaţi şi cu o responsabilitate imensă faţă de siguranţa şi securitatea românilor presupune o problematică diversă şi nevoia unui echilibru între angajaţii săi: poliţişti, jandarmi, pompieri, aviatori, personal contractual. Atâta vreme cât împreună – militari, funcţionari publici cu statut special sau personal contractual - suntem chemaţi să ne facem datoria faţă de români, trebuie să avem în vedere menţinerea unui raport corect între condiţiile de muncă şi de salarizare pentru toţi.

Nici unii, nici alţii nu trebuie să uităm însă că, dacă vrem să obţinem mai multe beneficii pentru poliţişti, trebuie să oferim mai mult pentru siguranţa şi securitatea cetăţenilor.

Dacă nu vom fi mai eficienţi şi mai serioşi ne va fi foarte greu să ne susţinem interesele. Poliţistul trebuie să fie un garant al păcii sociale, un etalon de moralitate şi eficienţă, respectuos, politicos, dar ferm.

Prin ceea ce fac zilnic împreună cu toată conducerea MAI, împreună cu organizaţiile sindicale, asigur consolidarea respectului faţă de munca dumneavoastră. Eu vă respect şi aştept ca prin faptele dumneavoastră să primiţi încrederea comunităţii unde munciţi şi al societăţii româneşti în ansamblu.

Sunteţi aici şefi de organizaţii din toată ţara şi ştiţi la fel de bine, cum orice context particular, orice acţiune sau gest deplasat al vreunui poliţist este imediat în atenţia întregii comunităţi. Aceste derapaje ale colegilor noştri trebuie să le sancţionăm! Solidaritatea nu poate funcţiona decât în beneficiul legii şi al corectitudinii!

Aici aştept susţinere din partea conducerii sindicatelor şi vă mărturisesc că am văzut acest lucru din partea domnului Preşedinte Surugiu, cu care am o relaţie foarte bună, corectă şi eficientă.

Sper ca pe lângă dezbaterea aspectelor interne, specifice organizaţiei sindicale, această Conferinţă Naţională va reprezenta şi un moment de analiză al tuturor acestor demersuri pe care le-am realizat împreună, sindicate şi conducerea ministerului, şi am convingerea că lucrurile bune vor fi temelia acţiunilor noastre viitoare.

Stimaţi colegi, în actualul context de securitate atât de dinamic şi de complicat din jurul României, cu atentate teroriste, cu un fenomen migraţionist care a pus în alertă întreaga Europă, românii se uită cu atenţie către instituţiile statului din domeniul securităţii naţionale, pentru că acestea le garantează siguranţa de zi cu zi.

Încrederea oamenilor se câştigă greu, prin muncă şi rezultate, dar se pierde foarte uşor. Vă cer tuturor să nu uitaţi de responsabilitatea imensă pe care o avem faţă de oameni, faţă de liniştea şi securitatea lor.

Vă mulţumesc încă o dată pentru această oportunitate de a vă cunoaşte mai bine şi am convingerea că mă pot baza în continuare pe sprijinul şi pe parteneriatul dumneavoastră.

Domnule Preşedinte Surugiu, vă urez succes în continuarea proiectelor dumneavoastră la conducerea Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie!

   


 
 
Conferinta Nationala SNAP 2015
 
Protest 1 Iunie Miting
 
 
Sindicalistii din Politie s-au intilnit cu seful IPJ Bacau   |   16.09.2012   |  
www.bacaulive.ro
liderii de sindicat au avut o intrevedere cu seful Inspectoratului de Politie Judetean Bacau caruia i-au reprosat faptul ca drepturile lor ...
Poliţia Constanţa tergiversează intenţionat un proces!   |   17.05.2012   |  
www.cugetliber.ro
În ziua de 18.05.2011 Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din I.P.J. Neamţ, la iniţiativa preşedintelui Biroului Teritorial Neamţ din Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din Romania, Agent şef de poliţie . ...
Şeful Poliţiei Constanţa riscă să fie amendat de instanţă   |   04.05.2012   |  
www.cugetliber.ro
În ziua de 18.05.2011 Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din I.P.J. Neamţ, la iniţiativa preşedintelui Biroului Teritorial Neamţ din Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din Romania, Agent şef de poliţie . ...
BT Neamt - Incurajeaza lupa impotriva consumului de droguri   |   23.05.2011   |   www.evenimentul.ro
În ziua de 18.05.2011 Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din I.P.J. Neamţ, la iniţiativa preşedintelui Biroului Teritorial Neamţ din Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din Romania, Agent şef de poliţie . ...
Protest cu furca-n gat  |   21.10.2010  |   www.monitorulneamt.ro
Politistii se "bat" intre ei   |   17.08.2010  |   www.ziarulceahlaul.ro
In vremuri atit de grele incit si hirtia de scris este la mare pret in politie, Sindicatul Agentilor acuza Sindicatul Politistilor si Personalului Contractual de practici imorale. Tendentios, liderul SNAP Neamt, agentul Ioan Canarau numeste sindicatul pe care l-a parasit SNPPCR...
Politistii nemteni sun solidari cu subofiterul dambovitean batut   |   08.09.2010  |   www.realitateamedia.ro
Subofiterii si ofiterii Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Neamt si-au exprimat ingrijorarea vizavi de tot mai desele cazuri in care oamenii legii sunt agresati. De asemenea, politistii isi arata sustinerea pentru colegul lor de la IJP Dambovita...
Politistii acuza lipsa de protectie si legislatia oarba   |   08.09.2010  |   www.monitorulneamt.ro
Printr-un comunicat remis presei, Ioan Canarau, presedintele Biroului Teritorial Neamt al Sindicatului National al Agentilor de Politie (SNAP), isi exprima regretul fata de cele intimplate cu colegul lor din Tirgoviste, care se zbate intre viata si moarte dupa ce ...
Agentii de politie, invitati sa adere la un sindicat care sa-i reprezinte doar pe ei   |   17.08.2010  |   www.monitorulsv.ro
Sindicatul National al Agentilor de Politie din Romania, organism infiintat in tara de aproximativ trei ani, cauta membri si in judetul Suceava, agentii din judet fiind invitati sa adere la sindicat, pentru a li se apara drepturile. ...
Ziua Copilului - profesorii protesteaza in strada   |  27.05.2010
Peste cinci mii de profesori vor iesi in strada pe 1 iunie 2010. Membrii Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP) alaturi de cei din cadrul aliantei Sindicale Gh. Asachi, respectiv al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) au programat ...
Politistii ieseni isi iau scaunele si calculatoarele acasa   |  31.05.2010
Protest inedit al politistilor ieseni. Astazi, oamenii legii vor lasa birourile goale: isi vor lua scaunele si calculatoarele acasa. Pentru ca nu au voie sa faca greva, politistii ieseni vor recurge la alte forme de protest, cu respectarea legii in vigoare. ...
 
NORME METODOLOGICE PRIVIND ACORDAREA DE AJUTOARE FINACIARE
Sindicatul National al Agentilor de Politie acorda membrilor sai ajutoare financiare astfel:
• Ajutor pentru cheltuieli de inmormantare
• Ajutor pentru cazuri de vatamare corporala grava survenite in timpul si ca urmare a indeplinirii atributiilor de serviciu; ...
 
 

Organizatie in parteneriat cu
National Association of Police Organizations (NAPO)

 
brokersasist Oferte speciale asigurari pentru membrii S.N.A.P.
 
vodafone Oferte speciale pentru membrii S.N.A.P.
 
orange Oferte speciale pentru membrii S.N.A.P.
CaliVita - Sănătate pentru polițiști CaliVita - Sănătate pentru polițiști
 
 
SALVATI POLITIA ROMANA!
 
contact snap
 
Biroul Executiv Central S.N.A. P. Sediul Administrativ,
Str. Mihai Voda, nr.17, et.2 cam.201, Casa de Cultura a MAI, sector 5, Bucuresti
Telefon / Fax: (+40)- 21.3100414
Tel: (+40)- 021/3037080 int. 30512, 30513
Mobil: -
E-mail: presedinte@snapromania.ro
 
Parteneri snap
 
 
 
 
HomeComunicateViziune SNAPObiective SNAPOrgane de conducereActe normativeAbuzuriAdeziuneContactAcces membrii
Copyright © 2010 snapromania.ro. Toate drepturile rezervate.